Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2020. október 11.

 • A „Péter-fillér” gyűjtés kapcsán 51 320 Ft-ot tudtunk továbbítani az Egyházmegyének. Köszönjük a testvérek nagylelkű adományait.
 • Köszönjük az elsőáldozás előkészületeiben kapott segítségeket, háttérimákat. Imádkozzunk továbbra is a tizenhat most elsőáldozáshoz járult gyermekért és családjaikért, hogy közösségünk élő tagjai legyenek.
 • Október hónapban, a hétköznapi szentmisék előtt, valamint a vasárnap reggeli szentmise előtt fél órával rózsafűzért imádkozunk.
 • Hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában, előtte 17h15-kor kezdjük a rózsafűzért.
 • Csütörtök délután 14h00-tól temetői fűnyírást szervezünk. A fűkasza csapat szeretettel lát régi és új tagokat ebben a közös munkában.
 • Csütörtökön 17h30-kor szentségimádást tartunk a kápolnában.
 • Csütörtökön 18h30-tól a Férfi-körnek lesz együttléte a közösségi házban.
 • Péntek este 18h30-tól a kisifiseknek, 7-8. osztályosoknak lesz alkalma a közösségi házban.
 • Játékos, interaktív felvilágosító foglalkozást szervezünk az 5-7. osztályos fiataljainknak, nemek szerinti bontásban. A program keresztény hitünk értékrendjét képviselve, a drámapedagógia eszközeivel, élményszerűen segít megérteni a fiataloknak testük változásait, működését. Lányok foglalkozása most szombaton okt.17- én, 9-14h00-ig a verőcei közösségi házban. Fiúk programjának időpontja még egyeztetés alatt, az ősz folyamán kerül sorra. Jelentkezni Törökné Legeza Ritánál lehet e- mailben: legezarita@gmail.com
 • Előre hirdetjük, hogy október 24-e szombatra temetői szemétválogatást szervezünk, hogy még Halottak napja előtt újra kiürítsük a szeméttárolókat. Kérjük, aki teheti, tegye szabaddá ezt a délelőttöt erre a közös szolgálatra.
 • Templomunk Szent András scolája új tagokat vár mindkét nemből és minden korosztályból. Jelentkezni Pallagi Juditnál lehet a vasárnapi ½ 10-es misék után.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA