Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. augusztus 7.

  • Az elmúlt héten örömben és feltöltődéssel telt ifjúsági hittanos táborunk. Nagyon köszönjük a háttér imádságokat és továbbra is kérjük az imádságot a hétfőn kezdődő kis-ifis táborba.
  • A hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádás lesz a kápolnában.
  • Szombaton kivételesen 18h00-kor lesz szentmise a templomban! Az előesti szentmisén egyházmegyénk papnövendékei is jelen lesznek, a mise után pedig szerény agapét szervezünk, ahol találkozhatunk a régi kispapokkal. Sajnos ebben az esztendőben püspök atya nem vett föl új növendéket. Mindenkit szeretettel várunk erre az estére. Szeretettel fogadunk szendvicset vagy süteményt a közös együttlétre. Imádkozzunk a papnövendékekért és új hivatásokért!
  • A temetőben erősen felhalmozódott a temetői hulladék. Ahogyan már kör e-mailben is jeleztük, szükség volna sok-sok szorgos kézre, akár csak egy-egy órára is, hogy a koszorúkról leválasszuk a drótokat és így a zöld hulladékot külön tudjuk válogatni. Egy-egy embernek a nagy halom láttán mindez lehetetlennek tűnhet, de ha összefogunk, akkor megvalósítható. Kérjük, hogy aki teheti, csatlakozzon ehhez az összefogáshoz.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA