Válassza az Oldal lehetőséget

Hirdetések kiegészítése

Kedves Testvérek,

Ez úton is megosztom a szentmisék beosztásának általános tervezetét a négy településre vonatkozóan, valamint egy google táblázat linkjét ahol nyomon követhető, hogy ki hol tart szentmisét.

Szentmisék 2021 Kismaros-Verőce-Szokolya-Kóspallag

Biztosítom róla a Testvéreket, hogy nekem sem könnyű, hogy nem tudok mindenütt ott lenni, de a jelen helyzetben azt is nagy ajándéknak tartom, hogy legalább két hetente mindenütt megfordulok. Verőcén pedig minden héten tudunk találkozni vagy előesti misén a kápolnában, vagy a 9h30-as szentmisén a templomban. Illetve reméljük, lassan nem csak a szentmisék lesznek, hanem a közösségi alkalmak is újra kezdődnek előbb-utóbb!Teljesen érthető, a veszteség érzése bárki részéről… azt hiszem ilyen lehet ez, amikor egy családban kisebb testvér születik (nálam most “ikrek”). A nagyobb testvérek, akik eddig ahhoz szoktak, hogy minden energia őrájuk jut, nyilván nehezen értik, hogy most miért nincs minden ugyan úgy, mint ahogy eddig. A megoldás azért mégsem az, hogy kitesszük az újszülötteket, mert megzavarták az eddigi komfortunkat…, sőt, előbb-utóbb a nagyobb testvérek megértik, nem csak azt, hogy nagyon szeretik őket, hanem azt is, hogy a kisebbekkel nem veszítettek, hanem nyertek. Bizonyosan így van ez akkor is, amikor új testvér egyházközségeket kapunk. Lehet ezt gazdagságként, örömként is felfogni, minden nehézsége mellett.Illetve, azért talán abban sem kerültünk lehetetlen helyzetbe, hogy azért továbbra is minden vasárnap három időpontban is (8h00, 9h30 (ebben az időpontban kettőt is), 11h00), kb. 3km-es körzetben találunk szentmisét (még ha nem is a megszokott templomunkban).

Kegyelemmel teli húsvéti időt!

Szeretettel, imádsággal
Áron atya

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA