Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatkozás

Isten hozta a Verőcei Római Katolikus Plébánia honlapján!

Templomunk és egyházközségünk védőszentje Szent András apostol, egyike Jézus első tanítványainak, akik követték Őt és, akiket apostolainak, küldötteinek választott. Az apostolok közösségéből született Pünkösdkor az Egyház, mikor a Szentlélek erejével eltelve elkezdték tovább adni a húsvéti örömhírt, hogy Jézus, akit értünk keresztre feszítettek, feltámadt és él.

Az apostolok közösségének nyomán szeretnénk mi is Jézus körüli család, közösség lenni, akik ebből a hitből élünk. Isten ugyanis szentháromságos egység, szeretet közösség, aki minden embert a Vele és egymással való közösségre hív. Nem külön-külön, hanem együtt von bennünket magához, amint a II. Vatikáni zsinat is megfogalmazza: „úgy tetszett Istennek, hogy az embereket ne egyenként, minden társas kapcsolat kizárásával szentelje meg és üdvözítse, hanem néppé tegye őket, mely Őt igazságban megismeri és szentül szolgál Neki. (LG 9)”

Közösség vagyunk tehát a hitünkben, és a reményünkben: közösen ünneplünk, együtt keressük a lelki táplálékot az Ige és az Oltáriszentség körül, közös programokat élünk meg, és a hétköznapokban is Jézust követve, a kölcsönös szeretet szerint igyekszünk élni. Hitünknek a családjainkban és közösségeinkben megélt és megosztott tapasztalata élteti a Jézusba vetett hitünket, erősíti a reményünket és növeli a szeretetünket.

Isten hívását követve, mint hajdan Szent András és a többi apostol, egyre élőbb módon mindnyájan bekapcsolódhatunk, ki-ki életkorának, életállapotának megfelelően, ebbe a Jézus körüli közösségbe.

A kisebb gyermekekkel egyelőre az elsőáldozásra való készület kapcsán találkozunk kb. kéthetente szombaton, de a nyári napközis táborban, illetve rendszeres plébániai játszó délutánokon tervezzük továbbra is együtt tartani, közösséggé formálni őket.

A felsős, illetve a középiskolás gyerekekkel, fiatalokkal hetente jövünk össze szombat esténként, hogy beszélgetve, tanítást hallgatva, játszva, filmet nézve illetve együtt szolgálva gazdagodjunk, krisztusi közösséggé és felnőtt keresztényekké alakuljunk.

Kéthetente egy délelőtt baba-mama közösség gyűlik össze a plébánián, hogy megosszuk terheinket és örömeinket és a közöttünk élő Isten örömhíréből táplálkozzunk.

Ugyancsak kéthetente azokkal a felnőttekkel töltünk együtt egy esti alkalmat, akik már felnőttként találkoztak Istennel és keresztségre, elsőáldozásra, bérmálásra készülnek.

Szeretnénk a hitüket régebb óta gyakorló felnőtteknek, idősebbeknek biblia-kört, felnőtt csoportot szervezni kéthetes rendszerességgel, illetve havonta az egyházközségünkhöz tartozó házaspároknak is alkalmat teremteni a hitben és szeretetben való közös gazdagodásra.

Noha egyházközségünkben mindnyájan meg vagyunk hívva egymás szolgálatára és segítésére, a szegények és rászorulók szolgálata különösképpen is plébániánk karitász csoportjának feladata.

Szent András apostolt gyakran látjuk abban a tevékenységben, hogy másokat Jézushoz vezet (Jn 1,41-42), közvetít (Jn 6,9), közben jár vagy szól mások érdekében Jézusnál (Jn 12,20-22; Mk 1,30). Mi is szeretnénk elvezetni a Jézussal való találkozás egyre teljesebb öröméhez másokat, mindenkit, aki Istent keresi.

Reméljük, hogy alakulóban lévő honlapunk is segítséget nyújt ehhez, valamit megsejtet, a közöttünk élő Jézusból és közelebb hívja Őhozzá a látogatót.

Fejérdy Áron atya

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA