Kedves Jegyespár!

Nagy szeretettel köszöntünk benneteket, örülünk, hogy szentségi házasságotok megkötését templomunkban ünnepelhetjük.

A felkészüléssel kapcsolatban ez a lap néhány, talán kicsit túl hivatalosnak tűnő, de nélkülözhetetlen információt tartalmaz.

 1. Szükséges beszereznetek mindkettőtök, 3 hónapnál nem régebbi keresztlevelét. Ez azon a plébánián lehetséges, ahol megkereszteltek benneteket.
 2. Ha nem laktok a plébánia területén, akkor egyikőtök lakóhely szerinti plébánosától kell engedélyt kérni, hogy itt lehessen az esküvő.
 3. Ha még nem vagytok megkeresztelve, illetve nem voltatok elsőáldozók, bérmálkozók, és ha szeretnétek, természetesen van lehetőség ezeknek a szentségeknek a felvételére, de ez teljesen más készületet igényel. Akik nem itt laknak, azoknak a saját plébániájukon való felkészülést javasoljuk.
 4. Fontosnak tartjuk, hogy imádsággal is készüljetek életetek egyik legszebb napjára, és ehhez hozzátartozik a vasárnapi szentmise is.
 5. Az esküvő előtti napokban értetek lesz a szentmise, ennek időpontját a jegyesoktatás során beszéljük meg. Előtte van lehetőség a szentgyónás elvégzésére. Aki már volt elsőáldozó, annak amúgy is illik szentgyónáshoz járulnia. A szentmise után tartjuk a próbát.
 6. Ha szeretnétek virágot hozni az oltár elé, templomi esküvő esetén Csitári Ildit 70/456-0624, kápolnai esküvő esetén, Hajnalka nénit, a 20/473-7814 –es számon keressétek meg. Nyomatékosan kérünk benneteket, hogy rizst se a templomban, se a templom előtt ne szórjatok.
 7. Minden, az énekkel kapcsolatos dologban kántorunkkal kell egyeztetni. Pajor Aladár 30/197-5423.
 8. A jegyes kurzuson mindenkinek részt kell vennie, az esketést csak ebben az esetben tudjuk vállalni.
 9. Az esketés díja 30 000 Ft. Ha valakinek ezzel kapcsolatban gondja van, nyugodtan szóljon.
 10. Akik Verőcén laknak, azoktól kérjük, hogy a papírokkal együtt az évi egyházi hozzájárulásról szóló igazoló cédulát is hozzák magukkal.
 11. Van lehetőség arra, hogy esketés szövegét megtanuljátok, hisz egymásnak szolgáltatjátok ki a szentséget. Ha van a rokonságban valaki, aki szívesen felolvasná az olvasmányt és könyörgéseket, erre is van lehetőség.
 12. Hogy ne futószalag esküvő legyen, ajánljuk, hogy írjatok saját szavaitokkal imát családotokért, melyet akár ti, akár a rokonságból valaki felolvashat a szertartás folyamán. Bátorítunk benneteket, hogy ezt az imát, az esküvőig, és akár utána is, mindennap együtt mondjátok el.

Még egyszer, örülünk, hogy itt vagytok. Szép készületet kívánunk, és ne engedjétek, hogy a látszólag fontos elintéznivalók elvegyék a figyelmeteket az igazán lényegesről, hogy szeretetben és imában együtt készüljetek életetek legszebb napjára.

Imádkozunk értetek és szeretettel várunk benneteket bármilyen kérdésben most, az esküvő előtt és utána is.

Fejérdy Áron plébániai kormányzó 20/940-7288, aron.fejerdy@gmail.com