Válassza az Oldal lehetőséget

Házasság

Kedves Jegyespár!

Nagy szeretettel köszöntünk benneteket, örülünk, hogy szentségi házasságotok megkötését templomunkban ünnepelhetjük.

A felkészüléssel kapcsolatban ez a lap néhány, talán kicsit túl hivatalosnak tűnő, de nélkülözhetetlen információt tartalmaz.

 1. Szükséges beszereznetek mindkettőtök, 3 hónapnál nem régebbi keresztlevelét. Ez azon a plébánián lehetséges, ahol megkereszteltek benneteket.
 2. Ha nem laktok a plébánia területén, akkor egyikőtök lakóhely szerinti plébánosától kell engedélyt kérni, hogy itt lehessen az esküvő.
 3. Ha még nem vagytok megkeresztelve, illetve nem voltatok elsőáldozók, bérmálkozók, és ha szeretnétek, természetesen van lehetőség ezeknek a szentségeknek a felvételére, de ez teljesen más készületet igényel. Akik nem itt laknak, azoknak a saját plébániájukon való felkészülést javasoljuk.
 4. Fontosnak tartjuk, hogy imádsággal is készüljetek életetek egyik legszebb napjára, és ehhez hozzátartozik a vasárnapi szentmise is.
 5. Az esküvő előtti napokban értetek lesz a szentmise, ennek időpontját a jegyesoktatás során beszéljük meg. Előtte van lehetőség a szentgyónás elvégzésére. Aki már volt elsőáldozó, annak amúgy is illik szentgyónáshoz járulnia. A szentmise után tartjuk a próbát.
 6. Ha szeretnétek virágot hozni az oltár elé, templomi esküvő esetén Csitári Ildit 70/456-0624, kápolnai esküvő esetén, Hajnalka nénit, a 20/473-7814 –es számon keressétek meg. Nyomatékosan kérünk benneteket, hogy rizst se a templomban, se a templom előtt ne szórjatok.
 7. Minden, az énekkel kapcsolatos dologban kántorunkkal kell egyeztetni. Pajor Aladár 30/197-5423.
 8. A jegyes kurzuson mindenkinek részt kell vennie, az esketést csak ebben az esetben tudjuk vállalni.
 9. Az esketés díja 30 000 Ft. Ha valakinek ezzel kapcsolatban gondja van, nyugodtan szóljon.
 10. Akik Verőcén laknak, azoktól kérjük, hogy a papírokkal együtt az évi egyházi hozzájárulásról szóló igazoló cédulát is hozzák magukkal.
 11. Van lehetőség arra, hogy esketés szövegét megtanuljátok, hisz egymásnak szolgáltatjátok ki a szentséget. Ha van a rokonságban valaki, aki szívesen felolvasná az olvasmányt és könyörgéseket, erre is van lehetőség.
 12. Hogy ne futószalag esküvő legyen, ajánljuk, hogy írjatok saját szavaitokkal imát családotokért, melyet akár ti, akár a rokonságból valaki felolvashat a szertartás folyamán. Bátorítunk benneteket, hogy ezt az imát, az esküvőig, és akár utána is, mindennap együtt mondjátok el.

Még egyszer, örülünk, hogy itt vagytok. Szép készületet kívánunk, és ne engedjétek, hogy a látszólag fontos elintéznivalók elvegyék a figyelmeteket az igazán lényegesről, hogy szeretetben és imában együtt készüljetek életetek legszebb napjára.

Imádkozunk értetek és szeretettel várunk benneteket bármilyen kérdésben most, az esküvő előtt és utána is.

Fejérdy Áron plébániai kormányzó 20/940-7288, aron.fejerdy@gmail.com

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA