Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések, 2020. június 14.

  • A héten hétfőn a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Szerdán az esti szentmise a papnövendékek tanév végi programja miatt kivételesen elmarad.
  • Csütörtökön este újra tartunk szentségimádást 17h30-tól a kápolnában.
  • Pénteken, Jézus Szentséges Szívének ünnepén a kismarosi templomban lesz szentmise 17h45-kor. Aki szeretné, és valamilyen módon jelzi igényét, szívesen átvisszük a kápolnától és vissza is hozzuk Verőcére autóval.
  • Pénteken este 18h30-kor a katekumenekkel, a szentségekre készülő felnőttekkel találkozunk a közösségi házban, illetve annak tornácán.
  • Szombaton délelőtt 10h00-kor lesz Hugyecz Balázs papszentelése Vácon, a Székesegyházban. A zártkörű ünnepségen csak a meghívott papok és vendégek vesznek részt. Az eseményt azonban a Bonum TV élőben közvetíti, kapcsolódjunk be minél többen ebbe az ünnepbe és imádsággal kísérjük első, már nálunk is nevelkedett kispapunkat.
  • Szombat este a kápolnában nem lesz szentmise. Előesti szentmise a kismarosi templomban lesz 17h45-kor!
  • Vasárnap Verőcén a megszokott időben 9h30-kor lesz szentmise a templomban, illetve este 18h00-kor Magyarkúton, a Szent Alajos kápolnában tartunk búcsúi szentmisét. A búcsúi szentmise utáni agapéra süteményt szeretettel fogadunk, innivalóról központilag gondoskodunk. Vasárnap reggel 8h00-kor a kápolnában nem lesz szentmise. A 8h00-ás szentmisét Kismaroson tartjuk.
  • Már sokan jelentkeztek az augusztus elején tartandó napközis hittantáborunkba. Bátorítjuk a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük részt vegyen a táborban, mihamarabb küldjék el jelentkezésüket. A jelentkezési határidő június 21. Jelentkezési lapokat hátulról a kis asztalról is el lehet vinni, illetve az interneten a honlapunkon is megtalálhatók: https://www.veroceiplebania.hu/

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA