Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2021. február 28.

  • Mivel a vírusjárvány igen veszélyes szakaszát éljük, hangsúlyozottan kérjük a testvéreket, hogy fokozott figyelemmel tartsák be az előírásokat, mind a fertőtlenítés, a maszk használat, mind a távolságtartás tekintetében. Egyelőre még nincsen felsőbb rendelkezés a szentmisén való részvétel korlátozásáról, de szeretettel kérjük a testvéreket – különösen a veszélyeztetetteket, és azokat, akik iskola, vagy munkahely miatt sok ember között fordulnak meg -, hogy ezekben a nehéz napokban, hetekben inkább otthonról, közvetítésen keresztül vegyenek részt a szentmisén. Amennyiben nem lesznek szigorúbb intézkedések:
  • hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Ugyancsak csütörtökön 17h00-tól gyónási lehetőség lesz a kápolnában.
  • Nagyböjt péntekjein 16h30-tól a kálváriánál, kültéri keresztutat imádkozunk.
  • Pénteken, elsőpéntek. Este sajnos csak Kismaroson tudunk szentmisét tartani. A vírusjárvány erősödése miatt, az autós szállítás most elmarad.
  • Plébániánk Szent Erzsébet Karitászcsoportja nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdet. A korábbi években meghirdetett gyűjtésünk eredményeképpen nagyon sok rászoruló családot tudtunk segíteni azokkal az adományokkal amelyeket híveink adtak össze. Kérjük, hogy a felajánlásaikat a sekrestyében tegyék le február 22-március 21 között. Ezzel a gyűjtéssel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti élelmiszer-gyűjtési felhívásához is csatlakozunk. Ennek szövegét a honlapon lehet majd elolvasni.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA