Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. szeptember 11.

  • Hétfőn újra lesz a havonta esedékes márianosztrai zarándoklat. Hétfő este ezért a kápolnában nem lesz szentmise.
  • Szerdán lesz Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, kápolnánk búcsú napja, este 17h45-kor lesz ünnepi szentmise.
  • Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik felnőttként szeretnének a keresztség szentségében részesülni, elsőáldozáshoz járulni, bérmálkozni, vagy újrakezdőként hitünk alapjaival ismerkedni. Az első alkalommal most szerdán, szeptember 14-én este 18h30-tól találkozunk velük a közösségi házban.
  • Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának kezdeményezéséhez csatlakozva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencaia szeptember 14-én szerdán külön imádságra hív a békéért. Ezért az esti, kápolnai szentmise után csendes szentségimádást tartunk erre a szándékra 18h30-tól.
  • Csütörtökön 17h30-tól ugyancsak szentségimádás lesz a kápolnában.
  • Szeretettel hívjuk a kisgyermekes anyukákat baba-mama klubra. Az első alkalom szeptember 13-án, kedden reggel 9-órától lesz a közösségi házban. Azokat az édesanyákat is várjuk, akiknek gyermeke időközben óvodás korú lett, de szívesen jönnek ezekre az alkalmakra.
  • Idén is indítunk plébániai csoportot az elsőáldozásra készülő gyermekeknek. Jelentkezési lap a hátsó asztalról vihető.
  • A többi közösségi alkalom is fokozatosan újraindul a hónap folyamán a különböző korosztályú gyerekeknek, fiataloknak és újra indulnak felnőtt csoportjaink is. Ifjúsági hittanra a középiskolásokat és annál idősebbeket hívjuk minden szombat este 18h30-tól. A kis-ifire hetente, péntek esténként a 7-8-osokat várjuk. A mini-ifiseknek, 5-6.osztályosoknak kéthetente szombat délután lesz majd alkaloma és ugyancsak kéthetente szeretnénk találkozni a tavalyi elsőáldozókkal. Ez utóbbi közösségi alkalmak kezdésének időpontja, illetve a felnőtt  csoportok pontos menetrendje még alakulóban van.
  • Templomunk Szent András scolája szeretettel hív soraiba új tagokat. Korhatár nincs, zenei előképzettség nem szükséges. Érdeklődni lehet Pallagi Juditnál a vasárnapi mise után vagy a hírlevélben olvasható telefonszámon: 06 20 931 20 65.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA