Válassza az Oldal lehetőséget

A járvánnyal összefüggő egyházi intézkedések

A járvánnyal összefüggő egyházi intézkedések

Kedves Testvérek,

a hirdetések helyett szeretettel küldök egy kis összefoglalást a járványos helyzet egyházi intézkedéseiről és hogy mit tudunk tenni, hogy mégse szenvedjen kárt lelki és közösségi életünk.

  • március 22. vasárnaptól kezdődően nem tartható nyilvános szentmise a katolikus templomokban.
  • gyóntatás és áldoztatás is szünetel ebben az időszakban. A gyónásra bűnbánattal felkészültek részesülhetnek az általános feloldozásban (a veszély elmúltával azonban pótolni kell a gyónást), illetve nagyon ajánlott az áldozás helyett a lelki áldozásban egyesülni Krisztussal. (Lásd a mellékelt tájékoztatót!)

Személyes gyónási lehetőségre csak nagyon indokolt (sürgős/súlyos) esetben kerülhet sor. Telefonon egyeztessünk!

Általános feloldozásban és lelki áldozásban azok részesülhetnek, akik egyébként is gyónhatnak, áldozhatnak. (Pl. kizáró ok az együttélés, rendezetlen házasság stb.)

  • A szentmisék helyett mindenki töltse a misére szánt időt lelki töltekezéssel (szentmise közvetítés megtekintése, rádión való hallgatás, imádság, szentírás-olvasás, zsolozsma, rózsafüzér, stb.)
  • A plébánián semmilyen közösségi összejövetel nem lesz a járványveszély elmúlásáig.
  • Telefonon és e-mail-en mindenféle kérdéssel elérhető vagyok.
  • banki átutalással lehet a különféle befizetéseket teljesíteni (mise kérés, egyházi hozzájárulás, adomány, vasárnapi persely, stb.). Plébániánk bankszámlaszáma: 11742094-20163154-00000000
  • A nővéreknél zárt templomban minden nap misézek és igyekszem a héten a plébániai templomainkban is egyszer „sine populo”, azaz hívek nélküli misét mondani értetek, közösségeinkért, a szentek közösségében titokzatos de valóságos módon veletek.

Szeretettel küldöm a most vasárnapi homiliát lelki táplálékul. A mai szentmiséről igyekszünk fölvételt is készíteni, így, aki szeretné talán a délelőtt végétől ilyen módon is meghallgathatja.

Imádkozzunk egymásért és maradjunk a szeretet kötelékében!

Szeretettel és imádsággal,

Áron atya

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA