Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések

  • A Szentföld javára történt gyűjtés kapcsán 39 750,- Ft-ot tudtunk az egyházmegyének továbbítani. Köszönjük a testvérek adományait.
  • Hálásan köszönjük az önkormányzatnak a temetői hulladék elrendezésében nyújtott segítségét. Ennek köszönhetően néhány fő szolgálata elégendő volt a mostani szemétválogatáshoz. Mindemellett köszönjük a testvérek készségét, akik, ha kellett volna, most is jöttek volna! Lesz még máskor is alkalom erre a fontos szolgálatra.
  • A héten hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Hétfő este 18h30-tól Biblia-kört tartunk a közösségi házban. Régi és új résztvevőket szeretettel várunk.
  • Csütörtökön 17h30-kor szentségimádás tartunk a kápolnában.
  • Péntek délután 16h00-tól azokkal a verőcei elsőáldozásra készülőkkel találkozunk a közösségi házban, akik még az előző tanévben kezdték el a készületet.
  • Péntek este 18h30-tól a szentségekre készülő felnőtteknek, katekumeneknek lesz alkalma a közösségi házban.
  • Vasárnap a 9h30-as szentmise, gitáros szentmise lesz.
  • A következő tavaszra, nyár elejére egyházközségünkben bérmálkozást tervezünk. A bérmálás szentségébe azok a 16. életévüket betöltött fiatalok vagy felnőttek részesülhetnek, akik látható módon az egyházközség élő tagjai kívánnak lenni és szabadon, belülről fakadó, önálló döntéssel készülnek e szentség felvételére. Aki csak szülei, nagyszülei unszolására kívánna csatlakozni a készülőkhöz, annak számára még nem jött el a bérmálkozás ideje. A bérmálkozási felkészítő az első félévben szombat esténként az ifjúsági hittan keretében van, második félévtől külön alkalmakat is tervezünk.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA