Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2020. november 8.

Kedves Testvérek,

szeretettel küldöm a hirdetéseket és homíliát. A hirdetéseket sajnos a legfrissebb járványügyi intézkedések miatt felül kellett írnom. Az esti találkozások, mind a férfi-kör, mind kis-ifi elmaradnak, illetve a kis-ifit megpróbáljuk virtuális formában megszervezni).A szentmisék (hétköznap és hétvégén), ameddig nincs ezzel ellentétes püspöki rendelkezés, meg lesznek tartva. A vasárnapi 9h30-as szentmisét élőben is szeretnénk közvetíteni, hogy akik bármi miatt karanténban vannak, vagy veszélyeztetettek, ilyen módon is bekapcsolódhassanak a közösség életébe.
Sok erőt, türelmet mindnyájunknak!
Szeretettel,
Áron a

  • Ma (vasárnap) délután 16h00-tól, a frissen elsőáldozáshoz járult gyerekekkel szeretnénk találkozni a közösségi házban, játékos, vidám együttlétre
  • Hétfőn és szerdán a megszokott időben lesz szentmise a kápolnában.
  • Csütörtök 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Csütörtök este a férfi-kör elmarad.
  • Péntek este 18h30-tól a kis-ifiseknek, 7-8. osztályosok találkozója on-line formában lesz.
  • Előre hirdetjük, hogy jövő vasárnap, november 15-én a 9h30-as szentmise gitáros mise lesz.
  • Előre hirdetjük, hogy két hét múlva szombaton, Krisztus Király napjának előestéjén a szentmisét kivételesen a templomban tartjuk, és a szentmisét követően egy órás szentségimádással kapcsolódunk be az eucharisztikus kongresszus kapcsán meghirdetett, egész világon átívelő imádságba.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA