Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2020. október 4.

  • Október hónapban, a hétköznapi szentmisék előtt, valamint a vasárnap reggeli szentmise előtt fél órával rózsafűzért imádkozunk.
  • Hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában, előtte 17h15-kor kezdjük a rózsafűzért.
  • Hétfő este 18h30-tól Biblia-kör lesz a közösségi házban. Igyekszünk a vírushelyzetnek megfelelő körülmények között találkozni, hogy együtt táplálkozzunk a Szentírás szavaiból. Régi és új résztvevőket szeretettel várunk.
  • Csütörtökön 17h30-kor szentségimádás tartunk a kápolnában.
  • Péntek délután 15h30-tól az elsőáldozásra készülő gyerekeknek lesz liturgiapróba, ministráns-ruhapróba és gyónás. A szentgyónás elvégzésére a szülőket is szeretettel várjuk.
  • Péntek este 18h30-tól a szentségekre készülő felnőttekkel, katekumenekkel találkozunk a közösségi házban.
  • Szombaton a vírushelyzetre való tekintettel zárt körben, de lehetőség szerint élő közvetítéssel tartjuk az elsőáldozási szentmisét. Imádkozzunk a közel húsz gyermekért, akik most először találkoznak az Oltáriszentség Jézussal, hogy mindvégig hűségesek maradjanak Őhozzá.
  • Játékos, interaktív felvilágosító foglalkozást szervezünk az 5-7. osztályos fiataljainknak, nemek szerinti bontásban. A program keresztény hitünk értékrendjét képviselve, a drámapedagógia eszközeivel, élményszerűen segít megérteni a fiataloknak testük változásait, működését. Lányok foglalkozása (Ciklus show) okt.17- én, 9-14h00- ig a verőcei közösségi házban. Fiúk (Titkos küldetés) programjának időpontja még egyeztetés alatt, az ősz folyamán. Bővebb információ a korosztályt érintő mini és kis-ifis levelező listán érkezik majd, jelentkezni Törökné Legeza Ritánál lehet e- mailben: legezarita@gmail.com

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA