Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2021. március 21.

  • Az érvényben lévő járványügyi intézkedéseknek megfelelően egyházmegyénkben továbbra is szünetelnek a nyilvános istentiszteletek és csak közvetítésen keresztül tudunk részt venni a szentmiséken.
  • A héten hétfőn Verőcéről a templomból, szerdán pedig Kismarosról fogunk hétköznapi szentmisét közvetíteni 17h45-től.
  • Szerdán 18h15-től nagyböjti lelkigyakorlatunk második részét közvetítjük a kismarosi templomból.
  • A jövő héten ismét gyónási lehetőséget hirdetünk: szerdán 16h30-tól lesz gyóntatás Kismaroson a templomkertben. Csütörtökön 16h00-tól Verőcén a közösségi ház teraszán lesz gyónási lehetőség. Kérjük, hogy, aki teheti, iratkozzék föl a mellékelt táblázatban.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Pénteken 16h30-tól a kálváriánál, kültéri keresztutat imádkozunk, ám ezen is maszkban, és egymástól kellő távolságot tartva legyünk jelen.
  • Virágvasárnap előre láthatóan szintén a nővérektől lesz 9h00-tól közvetített szentmise. A húsvét még bizonytalan, de sajnos valószínű, hogy a tavalyihoz hasonlóan csak közvetítésen keresztül tudjuk megünnepelni a Szent Három Napot.
  • Próbáljuk továbbra is fegyelmezetten és szeretetből megtartani a korlátozásokat: így lépjünk nap, mint nap a keresztjét hordozó Krisztus nyomába. Vigyázzunk egymásra, imádkozzunk egymásért, különösen a betegekért és azokért, akik őket ápolják, róluk gondoskodnak! Imádkozzunk azért is, hogy minél hamarabb alábbhagyjon, és megszűnjék a vírus terjedése!

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA