• Az adventi szent időben Verőcén szerdán és pénteken vannak a hajnali szentmisék 6h15-kor fönt a templomban! Aki szeretné, 6h05-kor van fuvar a kápolnától a templomhoz.
  • Az Advent négy hetének hétfőjén rövid lelkigyakorlatos estékkel készülhetünk együtt Urunk születésének ünnepére. A szentmise és az elmélkedés minden héten másik településen lesz. Azok, akik nem tudnak élőben részt venni ezeken az alkalmakon az interneten is követhetik élőben, vagy utólag is megtekinthetik: https://youtu.be/Aw3MVlu1M1o. A második ilyen adventi alkalmat a szokolyai templomban tartjuk, december 6-án, hétfőn. 17h45-kor lesz szentmise, majd 18h30-tól az elmélkedés. 19h00 és 20h00 között pedig szentgyónásra lesz lehetőség. Az Advent folyamán lesz még lehetőség szentgyónásra: Verőcén december 15-én, szerdán 17h00-tól lesz hosszabb gyóntatás a kápolnában. Az Adventi időben a Biblia-kör szünetel.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Péntek este a kis-ifiseknek, 6-7-8. osztályosoknak lesz alkalma 18h30-tól a közösségi házban.
  • A Kórházlelkészi Szolgálat alapítványa, az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány, szeretné ebben az esztendőben a Váci Irgalmasrendi Kórházban a kórtermeket képekkel díszíteni, hogy a betegek ne a csupasz falakat lássák csak. Szíves adományaikat a hátul kirakott gyűjtődobozba tudják majd elhelyezni. Minden adományt előre is köszönünk!
  • A Szent Erzsébet Karitász Csoport adventi élelmiszer gyűjtést hirdet. Tartós élelmiszer adományokat várunk a rászoruló idősek és nagycsaládosok részére. A csomagokat a kápolnában és a templomban lehet leadni december 19-e vasárnapig.
  • Vasárnap, december 12-én, a 9h30-as szentmise gitáros mise lesz.
  • Kéthetente vasárnaponként a 9h30-as szentmise után ministráns foglalkozást tartunk a papnövendékek segítségével. Az alkalmakat kb. 20 percesre tervezzük. Szeretettel várjuk a ministrálni vágyó gyermekeket, főleg a fiúkat, 8 éves kortól. Legközelebbi alkalom december 12-én.
  • Szeretettel ajánljuk a testvéreknek Bárth Dániel történész könyvét a reformkori Verőcéről, az egykori plébános, Krizsány János írásainak tükrében. A könyvet 1000,-os áron kínáljuk és a befolyó összeget, a szerző felajánlásának köszönhetően a plébánia épületének felújítására fordítjuk. A könyvek a sekrestyében megvásárolhatók.