Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2021. október 17.

 • Hétfőn és szerdán a megszokott időben lesz szentmise a kápolnában.
 • Újraindult a Biblia-kör, kéthetente hétfő este 18h30-kor találkozunk a közösségi házban. A legközelebbi alkalom, október 24-én lesz.
 • Kedd délelőtt 9h00-tól a temetői zöld-hulladékot válogatjuk a temetőben. Akinek ideje, lehetősége engedi, szeretettel várjuk ebben a szolgálatban, akár csak egy órára, vagy rövidebbre is lehet csatlakozni. Vasvillát, drót-vágót és kesztyűt érdemes hozni magunkkal.
 • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádás lesz a kápolnában.
 • Péntek délután, 16h00-tól, az őszi előáldozásra készülő gyerekekkel találkozunk a közösségi házban.
 • Péntek este a kis-ifiseknek, 6-7-8. osztályosoknak lesz alkalma 18h30-tól a közösségi házban.
 • Szombat este a megszokott időben lesz szentmise a kápolnában és vasárnap is a megszokott miserend érvényesül.
 • Október hónapban a hétköznapi szentmisék előtt fél órával a rózsafüzért imádkozzuk közösen.
 • Ahogyan a múlt héten is hirdettük már, megváltozott a plébániai iroda nyitva-tartása, működése. Ezentúl nem fix időpontban, hanem előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján lehet ügyet intézni. Az elérhetőség továbbra is: plebaniaveroce@gmail.com illetve +36 30 894 0110
 • A verőcei óvoda ruhagyűjtési akciót hirdet október 20-22 között. A textil újrahasználatot és a textil újrahasznosítást segítendő a meghirdetett időpontra a már nem használt tiszta, nem szakadt, jó állapotú ruhákat, kiegészítőket, cipőket várják.
 • Jövő vasárnap, az október 24-i 9h30-as szentmise keretében lesz a tavaly óta készülő gyermekek elsőáldozása. Erre a gitáros szentmisére, a túlzott zsúfoltság elkerülése érdekében különösen azokat a testvéreinket hívjuk, akiknek hozzátartozója elsőáldozáshoz járul. Természetesen legszívesebben egyházközségünk minden tagját várnánk ezen a szentmisén, de kérjük, hogy aki meg tudja oldani, kivételesen a reggel 8h00-ás vagy az előesti szentmisére jöjjön majd. Imádkozzunk a 12 készülő gyermekért és családjaikét.
 • Jövő vasárnap a missziók javára lesz gyűjtés.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA