Kedves Testvérek,
Szeretettel küldöm a hirdetéseket és a vasárnapi homiliát.
Szép nemzeti ünnepet!
Imádkozzunk Hazánkért és imádkozzunk azokért, akiknek hazájában háború dúl és akiknek el kell menekülniük hazájukból!
Szeretettel,
Áron a

  • Hétfő és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Hétfőn a Bibliakör kivételesen elmarad.
  • Csütörtökön 17h30-tól lesz a szentségimádás a kápolnában. A Szentségimádást különösképpen is a háborús konfliktus rendeződéséért, a békéért, és a háborúban szenvedőkért ajánljuk föl. Külön szeretettel hívunk mindenkit erre a közös imádságra!
  • Pénteken kerül sor Áron atya elhalasztott fém-kivételes műtétjére, ezért a pénteki illetve hétvégi kis-ifis és mini-ifis alkalmak megtartása még bizonytalan, szervezés alatt áll, e-mailben küldünk értesítést. Köszönjük testvérek imádságát!
  • Nagyböjt péntekein keresztutat imádkozunk. Most pénteken a baba-mama klubra és a fiatal családosokra számítanánk a keresztút vezetésében 17h00-kor a kálvárián.
  • Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.
  • Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.
  • Az Ukrajnából érkező menekültek támogatására szeretettel buzdítjuk a testvéreket. Az adományokat többek között a Váci Egyházmegyei Karitászon keresztül lehet eljuttatni a rászorulókhoz, de helyben a Verőcei Önkormányzaton keresztül is lehet segíteni különösen azokat, akik községünkben találtak befogadásra. Fontos, hogy, akinek lehetősége van menekültek befogadására és erre indíttatást érez, mindezt mindenképpen helyi önkormányzattal együttműködve tegye.