Válassza az Oldal lehetőséget

Húsvét Vigíliája

Kedves Testvérek,

sok szeretettel küldöm a húsvéti vigília linkjét, ahol ma 21h00-tól a Ciszterci Nővérektől lesz követhető élő közvetítésben a feltámadás ünneplése.

https://youtu.be/XIy2Bwj6Uzc

Ciszterci monostor

Néhány fontos gondolat a mai liturgiáról:

Ez a liturgia ünnepélyes és elég hosszú (2 és fél 3 óra), annak ellenére, hogy a járványra való tekintettel sok a rövidítés. Itt a nővéreknél igen hosszú az igeliturgia rész, mert az összes olvasmány elhangzik és az olvasmányok után, hogy kicsit emészthetőbbé tegyük, rövid gondolat hangzik el mindegyikről. 
A Húsvéti vigíliát tűzszenteléssel kezdjük (mivel a nővérek zárt közösségében, terében vagyunk, a dekrétum értelmében erre is külön engedélyt kértünk a megyéspüspöktől), amelyet csak hangban tudunk közvetíteni (képben sajnos nem). Ez alatt otthon is meggyújthatunk egy húsvéti gyertyát a házi-szentélyünkben.A hosszú igeliturgia második részében visszajönnek a harangok és újra felhangzik a dicsőség, ismét felhangzik az Alleluja. Az igeliturgia után most nem lesz vízszentelés, hanem csak a keresztségi fogadásunkat újítjuk meg ünnepélyesen, égő, húsvéti gyertyával (ezt otthonunkban is megtehetjük). A keresztségi fogadást az egyetemes könyörgések követik, majd a felajánlástól folytatódik a szentmise. A végén ünnepélyes áldást kapunk és elénekeljük a Regina Caeli-t és a himnuszokat.
Lélekben együtt ünneplünk és adunk hálát!Imádsággal,

Áron atya

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA