Kedves Testvérek,

sok szeretettel küldöm a húsvéti vigília linkjét, ahol ma 21h00-tól a Ciszterci Nővérektől lesz követhető élő közvetítésben a feltámadás ünneplése.

https://youtu.be/XIy2Bwj6Uzc

Ciszterci monostor

Néhány fontos gondolat a mai liturgiáról:

Ez a liturgia ünnepélyes és elég hosszú (2 és fél 3 óra), annak ellenére, hogy a járványra való tekintettel sok a rövidítés. Itt a nővéreknél igen hosszú az igeliturgia rész, mert az összes olvasmány elhangzik és az olvasmányok után, hogy kicsit emészthetőbbé tegyük, rövid gondolat hangzik el mindegyikről. 
A Húsvéti vigíliát tűzszenteléssel kezdjük (mivel a nővérek zárt közösségében, terében vagyunk, a dekrétum értelmében erre is külön engedélyt kértünk a megyéspüspöktől), amelyet csak hangban tudunk közvetíteni (képben sajnos nem). Ez alatt otthon is meggyújthatunk egy húsvéti gyertyát a házi-szentélyünkben.A hosszú igeliturgia második részében visszajönnek a harangok és újra felhangzik a dicsőség, ismét felhangzik az Alleluja. Az igeliturgia után most nem lesz vízszentelés, hanem csak a keresztségi fogadásunkat újítjuk meg ünnepélyesen, égő, húsvéti gyertyával (ezt otthonunkban is megtehetjük). A keresztségi fogadást az egyetemes könyörgések követik, majd a felajánlástól folytatódik a szentmise. A végén ünnepélyes áldást kapunk és elénekeljük a Regina Caeli-t és a himnuszokat.
Lélekben együtt ünneplünk és adunk hálát!Imádsággal,

Áron atya