Kedves Testvérek,

Az adventi időszak közeledtével próbálom kitalálni a készület gyakorlati részeit… és így többek között a rorátékat.

Mivel néhányan jelezték, hogy messzebbre járnak iskolába, ezért idén megpróbálhatjuk a 6h15-ös roráté kezdést, hogy utána ne kelljen rohanni. Végül is Kismaroson is 6h15- szokott lenni, így mondjuk egységes az időpont. Talán azon a 15-percen már nem múlik, ha úgyis korán kelünk…

Köszönjük a megértést!

A vírushelyzetre való tekintettel kivételesen nem a kápolnában, hanem a templomban szeretnénk tartani ezeket, mert nagyobb a légtér, talán kevésbé zsúfolódunk be. Ha 7h00-kor vége a szentmisének, a 7h19-es vonathoz még le lehet onnan is sétálni. Idősebb testvéreinket pedig, akiknek nehézséget okozna a fölsétálás, 6h05-kor mikrobusz fogja várni a kápolnánál.

A roráték után, főleg a gyerekek számára, az a terv, hogy kültéri Agapé lesz. Csak sima üres kalácsot veszünk, és a templom előtt egy előre megfőzött meleg-teával kínálnánk, felállítva egy sör asztalt. A kalács megvételéről Csitári Ildi gondoskodik, de a tea lefőzésében, előkészítésben szeretnénk segítséget kérni. Ezt vagy otthon, vagy a közösségi házban lehetne a mise előtt megtenni és a 3 nagy termoszunkba betölteni. Aki szívesen vállal egy-egy alkalmat, hogy segít, annak tudok előre adni közösségi ház kulcsot. Mellékelek egy táblázatot, ahová föl kellene iratkozni.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wVSGxvxu84ihL4636RWsvMYwr8RanTth/edit#gid=821922385

Amelyik napra nincs jelentkező, megpróbáljuk a kispapokkal megoldani.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Áron atya