Válassza az Oldal lehetőséget

Advent és rorate

Kedves Testvérek,

Az adventi időszak közeledtével próbálom kitalálni a készület gyakorlati részeit… és így többek között a rorátékat.

Mivel néhányan jelezték, hogy messzebbre járnak iskolába, ezért idén megpróbálhatjuk a 6h15-ös roráté kezdést, hogy utána ne kelljen rohanni. Végül is Kismaroson is 6h15- szokott lenni, így mondjuk egységes az időpont. Talán azon a 15-percen már nem múlik, ha úgyis korán kelünk…

Köszönjük a megértést!

A vírushelyzetre való tekintettel kivételesen nem a kápolnában, hanem a templomban szeretnénk tartani ezeket, mert nagyobb a légtér, talán kevésbé zsúfolódunk be. Ha 7h00-kor vége a szentmisének, a 7h19-es vonathoz még le lehet onnan is sétálni. Idősebb testvéreinket pedig, akiknek nehézséget okozna a fölsétálás, 6h05-kor mikrobusz fogja várni a kápolnánál.

A roráték után, főleg a gyerekek számára, az a terv, hogy kültéri Agapé lesz. Csak sima üres kalácsot veszünk, és a templom előtt egy előre megfőzött meleg-teával kínálnánk, felállítva egy sör asztalt. A kalács megvételéről Csitári Ildi gondoskodik, de a tea lefőzésében, előkészítésben szeretnénk segítséget kérni. Ezt vagy otthon, vagy a közösségi házban lehetne a mise előtt megtenni és a 3 nagy termoszunkba betölteni. Aki szívesen vállal egy-egy alkalmat, hogy segít, annak tudok előre adni közösségi ház kulcsot. Mellékelek egy táblázatot, ahová föl kellene iratkozni.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wVSGxvxu84ihL4636RWsvMYwr8RanTth/edit#gid=821922385

Amelyik napra nincs jelentkező, megpróbáljuk a kispapokkal megoldani.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Áron atya

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA