Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2021. május 30.

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2021. május 30.

 • Köszönjük mindenkinek a segítségét, akár konkrét munkával, akár háttér imádsággal, sütemény felajánlással vagy bármilyen módon bekapcsolódott a pünkösdhétfői közös szokolyai munkába.
 • Hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
 • Kedd délelőtt az iskolai hittanosoknak lesz gyónási lehetőség a hittanórán.
 • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
 • Péntek délután 16h00-17h30 között ismét az elsőáldozásra készülőkkel találkozunk a közösségi házban. Igyekszünk még az iskolaidő alatt megalapozni plébániai alkalmakkal is a szeptemberi előáldozást. Akinek segítség, jelezze, és el tudjuk hozni gyermekét az iskolából.
 • Aki esőpénteki szentmisére szeretne átmenni Kismarosra, 17h15-kor fel tudjuk venni a kápolna előtt, és vissza is tudjuk hozni.
 • Péntek este a szentségekre készülő felnőtteknek, katekumeneknek lesz alkalma a közösségi házban 18h30-tól.
 • Úrnapja előtti szombaton becsatlakozva az Eucharisztikus Kongresszusra készülő világméretű szentségimádásba, 17h00-tól szentségimádást tartunk a kápolnában. Kivételesen utána 18h00-kor lesz a szentmise!
 • Jövő vasárnap, Úrnapján reggel 8h00-kor igeliturgia lesz a kápolnában. Noha a héten újra engedélyezve lett, a pandémia miatt kivételesen nem lesz úrnapi körmenet, hanem a 9h30-as szentmise végén rövid ünnepi szentségimádást tartunk és szentségi áldásban részesedünk.
 • Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy regisztráljanak, a NEK szeptemberi programjaira. A fizetős programokra május 31-ig lehet kedvezményes áron jelentkezni. A többi programra is érdemes beregisztrálni. Aki egyénileg regisztrál, de szívesen csatlakozik az egyházközség csoportjához, jelezze e-mailben a plebaniaveroce@gmail.com e-mail címen. Akiknek az internetes jelentkezés gondot okoz, írják fel nevüket a sekrestyében és találunk módot a regisztrációra.
 • Hálásan köszönjük a plébánia felújításának folytatásához, a tető és a födém cseréjéhez kapott nagylelkű adományokat. Már 156 cserép jelképesen örökbe lett fogadva. Továbbra is nagy szeretettel fogadjuk az adományokat. Egy “cserepet” 1000,- forintért árulunk. A cserép-hozzájárulásokat a sekrestyében lehet odaadni, illetve akár átutalással is lehet fizetni. Ne hagyjuk abba az imádságot, Szent József közbenjárását is kérve, az építkezés jó kimeneteléért.
 • A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Trianon 100. évfordulójára közzétett felhívásának sikerén felbuzdulva arra kéri a Kárpát-medence magyar vallási közösségeit, hogy az elkezdett hagyományt folytatva minden év június 4-én 16.30-kor húzzák meg a harangokat és mondjanak el egy Miatyánkot a magyar nemzet egységéért és a keresztény hit védelméért.
 • Nagy lelkesedéssel készülünk az általános iskolás napközis hittantáborra, melyet 2021. július 26-a és 30-a között rendezünk, hétfőtől péntekig. Az idén Szent József nyomában járva igyekszünk még jobban megismerni Jézust. A tábort 6-11 éves korig szervezzük, a 12-14 éveseket segítőként várjuk. A részleteket a tábor előtti szülői értekezleten ismertetjük, melynek időpontjáról e-mailben tájékoztatjuk a szülőket. A tábor költsége 17 000,- Ft/fő. Amennyiben egy családból több gyermek is részt vesz a táborban, a költségek a következőképpen alakulnak: két gyermek esetén: 30 000,- Ft (15 000,-Ft/fő), három gyermek esetén 39 000,-Ft (13 000,-Ft/fő) a befizetendő összeg. Az általános iskolás segítők táboroztatási díja 10 000,-Ft. Napközis hittantáborunk nem gyermekmegőrző, hanem elsősorban az egyházközségünkhöz tartozó gyermekeknek szóló közösségi program. Azok jelentkezzenek rá, akik készek a tábor lelkületét átvenni, legalább a római katolikus iskolai hitoktatásban részesülnek, és vállalják, hogy a tábor lelki és egyéb programjában önként és örömmel vesznek részt. A jelentkezéseket (a segítőkét is) az alábbi online felületen várjuk:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoKjOFloPJ-iExwzLbF74g9zwRG8l7dTs0WPm3XgMMdSRGow/viewform?usp=sf_link

  5000,- Ft-ot kérünk előlegként befizetni, amit a Verőcei Szent András Plébánia számlájára legyenek szívesek utalni (11742094-20163154-00000000), legkésőbb a jelentkezési határidőig. A közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel a gyermek nevét és ’hittantábor előleg’. A táborral kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket a veroceihittantabor@gmail.com címre írják. A jelentkezési határidő: 2021. június 20. A határidő letelte után nem tudunk jelentkezéseket elfogadni.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA