Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2021. május 30.

 • Köszönjük mindenkinek a segítségét, akár konkrét munkával, akár háttér imádsággal, sütemény felajánlással vagy bármilyen módon bekapcsolódott a pünkösdhétfői közös szokolyai munkába.
 • Hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
 • Kedd délelőtt az iskolai hittanosoknak lesz gyónási lehetőség a hittanórán.
 • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
 • Péntek délután 16h00-17h30 között ismét az elsőáldozásra készülőkkel találkozunk a közösségi házban. Igyekszünk még az iskolaidő alatt megalapozni plébániai alkalmakkal is a szeptemberi előáldozást. Akinek segítség, jelezze, és el tudjuk hozni gyermekét az iskolából.
 • Aki esőpénteki szentmisére szeretne átmenni Kismarosra, 17h15-kor fel tudjuk venni a kápolna előtt, és vissza is tudjuk hozni.
 • Péntek este a szentségekre készülő felnőtteknek, katekumeneknek lesz alkalma a közösségi házban 18h30-tól.
 • Úrnapja előtti szombaton becsatlakozva az Eucharisztikus Kongresszusra készülő világméretű szentségimádásba, 17h00-tól szentségimádást tartunk a kápolnában. Kivételesen utána 18h00-kor lesz a szentmise!
 • Jövő vasárnap, Úrnapján reggel 8h00-kor igeliturgia lesz a kápolnában. Noha a héten újra engedélyezve lett, a pandémia miatt kivételesen nem lesz úrnapi körmenet, hanem a 9h30-as szentmise végén rövid ünnepi szentségimádást tartunk és szentségi áldásban részesedünk.
 • Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy regisztráljanak, a NEK szeptemberi programjaira. A fizetős programokra május 31-ig lehet kedvezményes áron jelentkezni. A többi programra is érdemes beregisztrálni. Aki egyénileg regisztrál, de szívesen csatlakozik az egyházközség csoportjához, jelezze e-mailben a plebaniaveroce@gmail.com e-mail címen. Akiknek az internetes jelentkezés gondot okoz, írják fel nevüket a sekrestyében és találunk módot a regisztrációra.
 • Hálásan köszönjük a plébánia felújításának folytatásához, a tető és a födém cseréjéhez kapott nagylelkű adományokat. Már 156 cserép jelképesen örökbe lett fogadva. Továbbra is nagy szeretettel fogadjuk az adományokat. Egy “cserepet” 1000,- forintért árulunk. A cserép-hozzájárulásokat a sekrestyében lehet odaadni, illetve akár átutalással is lehet fizetni. Ne hagyjuk abba az imádságot, Szent József közbenjárását is kérve, az építkezés jó kimeneteléért.
 • A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Trianon 100. évfordulójára közzétett felhívásának sikerén felbuzdulva arra kéri a Kárpát-medence magyar vallási közösségeit, hogy az elkezdett hagyományt folytatva minden év június 4-én 16.30-kor húzzák meg a harangokat és mondjanak el egy Miatyánkot a magyar nemzet egységéért és a keresztény hit védelméért.
 • Nagy lelkesedéssel készülünk az általános iskolás napközis hittantáborra, melyet 2021. július 26-a és 30-a között rendezünk, hétfőtől péntekig. Az idén Szent József nyomában járva igyekszünk még jobban megismerni Jézust. A tábort 6-11 éves korig szervezzük, a 12-14 éveseket segítőként várjuk. A részleteket a tábor előtti szülői értekezleten ismertetjük, melynek időpontjáról e-mailben tájékoztatjuk a szülőket. A tábor költsége 17 000,- Ft/fő. Amennyiben egy családból több gyermek is részt vesz a táborban, a költségek a következőképpen alakulnak: két gyermek esetén: 30 000,- Ft (15 000,-Ft/fő), három gyermek esetén 39 000,-Ft (13 000,-Ft/fő) a befizetendő összeg. Az általános iskolás segítők táboroztatási díja 10 000,-Ft. Napközis hittantáborunk nem gyermekmegőrző, hanem elsősorban az egyházközségünkhöz tartozó gyermekeknek szóló közösségi program. Azok jelentkezzenek rá, akik készek a tábor lelkületét átvenni, legalább a római katolikus iskolai hitoktatásban részesülnek, és vállalják, hogy a tábor lelki és egyéb programjában önként és örömmel vesznek részt. A jelentkezéseket (a segítőkét is) az alábbi online felületen várjuk:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoKjOFloPJ-iExwzLbF74g9zwRG8l7dTs0WPm3XgMMdSRGow/viewform?usp=sf_link

  5000,- Ft-ot kérünk előlegként befizetni, amit a Verőcei Szent András Plébánia számlájára legyenek szívesek utalni (11742094-20163154-00000000), legkésőbb a jelentkezési határidőig. A közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel a gyermek nevét és ’hittantábor előleg’. A táborral kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket a veroceihittantabor@gmail.com címre írják. A jelentkezési határidő: 2021. június 20. A határidő letelte után nem tudunk jelentkezéseket elfogadni.