Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések Veröce 2022.04.10.

 • Vasárnap (ma) délután 15-17h00 között nagyböjti lelki-napot tartunk a templomban. A programba imádságos ráhangolódást, két rövid elmélkedést és szentségimádást tervezünk. A szentségimádás alatt szentgyónásra is lesz lehetőség. A délután folyamán szeretnénk gyermek-vigyázást szervezni a közösségi házban.
 • Hétfőn 16h00-tól ministráns-próbát tartunk a Szent Három nap liturgiájára. Kisebbeket és nagyobbakat szeretettel hívunk erre a komoly szolgálatra!
 • Hétfőn és szerdán 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
 • Hétfő este a bibliakör kivételesen elmarad.
 • Szerdán este a szentmise után még lesz gyónási lehetőség a kápolnában.
 • Nagycsütörtökön délelőtt 10h00-kor lesz a krizmaszetelő mise Vácon a piarista templomban.
 • Nagycsütörtökön 19h00-kor lesz a templomban az ünnepi szentmise az utolsó vacsora emlékére.
 • Nagycsütörtökön 22h00-kor lesz a kispapokkal közösen éjszakai keresztút a baptista imaház közeléből indulva.
 • Nagypénteken délután 15h00-kor lesz keresztút a kálvárián, amelynek vezetésére az egyházközség minden tagját szeretettel várjuk.
 • Nagypénteken ugyancsak 19h00-kor tartjuk Jézus szenvedésének ünneplését a templomban.
 • Nagyszombaton a szent sír őrzésére lehet feliratkozni.
 • Nagyszombat este, húsvét vigíliájának ünnepi liturgiáját 20h00-kor kezdjük a templom előtt tűzszenteléssel, a húsvéti gyertya megáldásával.
 • Húsvét vasárnap a megszokott miserend érvényesül.
 • Húsvét hétfőn 9h30-kor lesz szentmise a templomban.
 • Előre hirdetjük, hogy április 22-én, pénteken a verőcei óvoda lesz a házigazdája a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesülete XXII. Tavaszi Szakmai találkozójának. Kb. 150-200 óvónő érkezik határon innen és túlról. Segítséget szeretnének kérni a vendéglátáshoz. Szeretettel várnak sütemény felajánlásokat, amit április 21-én csütörtökön lehet behozni az óvodába. A segítséget előre is hálás szívvel köszönik az óvoda dolgozói.
 • Kirándulós tavaszi találkozót hirdet az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony közösség minden 12. életévét betöltött fiatal részére. Gyülekező április 23-án reggel fél 9-től a verőcei plébánián, a program délután 16 órás szentmisével zárul. További részletek a közösség Facebook oldalán és a mente.hu oldalon találhatók.
 • Előre hirdetjük, hogy idén nyáron is tervezünk napközis hittantábort július 23-29-között, melyre az alsós gyerekeket és ötödikeseket résztvevőként 6-osztálytól fölfelé pedig segítőként várjuk a gyerekeket, fiatalokat. Hamarosan lesz jelentkezési lap is.
 • A plébánia épületének felújítására a 300-darabos kirakósból már 32 darab összejött. Egy kirakós darab 10 000 forintot ér, de ez több kisebb adományból is össze tevődhet. Továbbra is szeretettel várjuk a felajánlásokat.
 • Továbbra is kapható Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyve, melynek a megvételével szintén az építkezést támogatjuk.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA