Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. április 3.

 • Hétfőn és szerdán 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
 • Kedden az iskolai hittanórákon lesz gyónási lehetőség.
 • Csütörtökön 17h30-tól van a szentségimádás a kápolnában.
 • Csütörtök este 18h00-tól gitársuli lesz a közösségi házban.
 • Pénteken 16h00-kor az elsőáldozásra készülő gyermekekkel találkozunk a közösségi házban, majd 16h45-kor az elsőáldozásra készülő gyerekekkel és szüleikkel imádkozzuk a keresztutat a kálváriánál.
 • Péntek este Kismaroson a szentmise után gitáros keresztút lesz, amelyen az elmélkedések vezetésére az ifiseket, kis-ifiseket kérjük.
 • Péntek este kivételesen 19h30-tól lesz a kis-ifiseknek az alkalma a közösségi házban.
 • Szombaton és vasárnap a megszokott időben lesznek a szentmisék.
 • Szombat délután 15h00-tól Kóspallagon szabadtéri keresztutat járunk a kóspallagi testvérekkel az erdőszéli kálvárián. Szeretettel hívjuk erre az alkalomra a testvér-egyházközségek tagjait is.
 • Április 10-e, vasárnap délután 15-17h00 között nagyböjti lelki-napot szervezünk a templomban. A programba imádságos ráhangolódást, két rövid elmélkedést és szentségimádást tervezünk. A szentségimádás alatt szentgyónásra is lesz lehetőség. A délután folyamán szeretnénk gyermek-vigyázást szervezni a közösségi házban.
 • A húsvét előtti gyóntatási időpontokat, illetve a Szent Három nap liturgiájának időpontjait is kifüggesztjük a hirdetések mellé.
 • Szeretettel hívjuk a régi és új ministránsokat szolgálatra a virágvasárnapi és a nagyheti szertartásokban. A szent három nap liturgiájára április 11-én hétfőn 16h00-kor tervezünk próbát.
 • A plébánia épületének felújítására a 300-darabos kirakósból már 31 darab összejött. Egy kirakós darab 10 000 forintot ér, de ez több kisebb adományból is össze tevődhet. Továbbra is szeretettel várjuk a felajánlásokat.
 • Továbbra is kapható Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyve, melynek a megvételével szintén az építkezést támogatjuk.
 • Nagyböjti adománygyűjtést tartunk a rászoruló családok és idősek megsegítésére. A tartós élelmiszer felajánlásokat jövő vasárnapig lehet elhozni.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA