Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. február 27.

Keves Testvérek,
Nagy szeretettel küldöm a hirdetéseket és a vasárnapi homiliát.
Imádkozzunk a békéért és tegyük meg érte a magunk részét, hogy bennünk és körülöttünk az legyen!
Áldott, szép hetet,
Áron a

  • Hétfő este 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Hétfőn 18h30-tól Biblia-kört tartunk a közösségi házban.
  • A héten szerdán hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjti szent időszak. Ne felejtsük el, hogy hamvazószerda szigorú böjti nap. Este 17h45-kor lesz hamvazás és szentmise a kápolnában. Aki hétköznap nem tud eljönni, a szombati és vasárnapi szentmiséken is részesülhet a hamvazás szentelményében.
  • Csütörtökön 17h30-tól lesz a szentségimádás a kápolnában. A Szentségimádást különösképpen is a háborús konfliktus rendeződéséért, a békéért, és a háborúban szenvedőkért ajánljuk föl. Külön szeretettel hívunk mindenkit erre a közös imádságra!
  • Nagyböjt péntekein keresztutat imádkozunk. Most, a hónap elsőpéntekén a kismarosi szentmise után imádkozzuk a keresztutat, közösen a kismarosiakkal. Akinek segítség, 17h15-kor van fuvar a kápolnától.
  • Pénteken 18h30-tól a kis-fiseknek lesz alkalma a közösségi házban.
  • Szombat délután 15h00-tól a mini-ifiseknek 4-5. osztályos gyerekeknek tartunk plébániai alkalmat a közösségi házban.
  • A Református Óvodával együttműködve egyházközségi karitász csoportunk tartós élelmiszert szeretne eljuttatni az ukrajnai harcok elől menekülőknek. Szeretettel fogadunk tartós élelmiszereket, vény nélkül kapható felső légúti megbetegedésre való gyógyszereket, pelenkát, plédeket, hálózsákot, törölközőket, higiéniás termékeket, tisztító és fertőtlenítő szereket, fogkefét, fogkrémet. A pénzbeli adományokból további tartós élelmiszereket vásárolunk. Az összegyűjtött adományokat pénteken szállítaná el egy önkéntes Zápszonyba, egy határ melletti településre, ahol már péntek óta fogadnak be menekülteket. Az adományokat csütörtökig tudjuk fogadni, és az iskolában gyűjtjük. Takács Istvánt keressék, neki lehet odaadni a csomagokat.
  • A ferencesek által összeállított nagyböjti készületi lap hátulról elvihető. Szeretettel ajánljuk mindenkinek.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA