Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. június 12.

  • Hétfőn és Szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádás lesz a kápolnában.
  • Szombaton délelőtt 10h00-kor a Vácon a piarista templomban Marton Zsolt megyéspüspök atya diakónussá szenteli két papnövendékünket, Szabó Gábort és Urbán Gábort. Ünnepeljünk velük együtt, akár személyes jelenléttel, akár imádsággal, és kérjük számukra a Szentlélek további kegyelmét, erejét.
  • Szombat este is a megszokott időben 17h00-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Jövő vasárnap, Úrnapján az építkezésre és a környező útépítésekre való tekintettel nem lesz most úrnapi körmenet. A kápolnában reggel 8h00-kor, a templomban 9h30-kor lesz szentmise.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia életvédő napot szervez. Ezen a napon, egyazon időben az ország összes egyházmegyéjében levetítik a Váratlan élet c. amerikai játékfilmet. A történet középpontjában az életvédelem áll, kendőzetlen valósággal mutatja be az abortuszt és annak következményeit, de Isten irgalmát is erősen sugallja. A vetítés időpontja egyházmegyénkben: 2022. június 24., péntek 18.00, Vác, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, II. János Pál pápa terem. A belépés ingyenes! A filmet magyar szinkronnal vetítjük. A vetítést követően rövid kerekasztalbeszélgetést tervezünk.
  • Előre hirdetjük, hogy június 25-én, szombaton tartjuk a magyarkúti Gonzága Szent Alajos kápolna búcsúját, 18h00-kor kezdődő szentmise keretében. Aznap a kápolnában nem lesz majd szentmise.
  • Ugyancsak előre hirdetjük, hogy július 2-a szombaton egyházmegyei családtalálkozó lesz Veresegyházon, értékes programokkal. A családi napra érdemes előzetesen regisztrálni: https://www.csaladtalalkozo.hu/kapcsolat/ Mivel egyházközösségi szinten régen tudtunk családi napot szervezni, jó lehetőség, hogy együtt menjünk erre az alkalomra.
  • Idén nyáron is tervezünk napközis hittantábort július 25-29-között, melyre az alsós gyerekeket és ötödikeseket résztvevőként 6.-osztálytól fölfelé pedig segítőként várjuk a gyerekeket, fiatalokat. A jelentkezési lap online érhető el: https://forms.gle/tWDouCm9aZJRPj9L9. A jelentkezések határideje június 20-a, azon túl nem tudunk jelentkezéseket fogadni.
  • Örömmel hirdetjük, hogy a plébánia épületének felújítására a 300-darabos kirakósból mind a 300 darab elkelt. Hálásan köszönjük a sok adományt. Mivel hosszabb távon az egyházmegyének is lesz majd tartozásunk, azért továbbra is szeretettel elfogadjuk a felajánlásokat.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA