Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. október 16.

 • Október hónapban a szentmisék előtt fél órával közösen imádkozzuk a rózsafüzért. Világunknak e békétlen és zűrzavaros napjaiban külön szeretettel hívunk mindenkit erre az imádságra.
 • Hétfőn és Szerdán a megszokott időben lesz szentmise a kápolnában.
 • Hétfő este 18h30-tól Biblia-kört tartunk a közösségi házban.
 • Kedden délelőtt 9h00-tól baba-mama klub van a közösségi házban.
 • A héten kedden a verőcei iskolában gyónási lehetőség lesz az iskolai hittanosoknak a hittanórán. Aki gyónni szeretne, érdemes előre készülnie!
 • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádás lesz a kápolnában.
 • Pénteken 16h00-kor az elsőáldozásra készülő gyerekekkel találkozunk a közösségi házban.
 • Jövő vasárnap, október 23-án a missziók javára lesz gyűjtés.
 • Népszámlálás zajlik Magyarországon. Ez fontos esemény nem csak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római vagy görög katolikus valláshoz tartozását.
 • A drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt spórolásra és a villany, valamint a fűtés figyelmes használatára hívjuk a testvéreket. A templomot nem fogjuk fűteni. A közösségi házban a hőmérsékletet automatikus szabályozással beállítottuk. Kérjük fölöslegesen ne állítsa át senki a termosztátot. Köszönjük a testvérek megértését, és kérjük, aki teheti a perselyadományában, vagy önkéntes hozzájárulásában számoljon azzal, hogy a közösség kiadásai is megnövekedtek ezen a téren.
 • Előre hirdetjük, hogy október 29-én Ifjúsági Találkozót tart az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség a Sződligeti plébánián. Szeretettel hívjuk a találkozóra a gyerekeket, fiatalokat 12 éves kortól. A program reggel 9 órakor kezdődik, és a 18 órási szentmisével zárul. Részletek a közösség facebook oldalán és a mente.hu oldalon.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA