Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések

 • Most vasárnap, szeptember 13-án, a Szentföld javára van gyűjtés.
 • A héten hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
 • Csütörtökön 17h30-kor szentségimádás tartunk a kápolnában.
 • Csütörtök este 18h45-től a férfi-körrel találkozunk a közösségi házban.
 • Péntek este 18h30-tól a kis-ifis közösségnek lesz alkalma a közösségi házban.
 • Péntek délután 16h00-tól azokkal a verőcei elsőáldozásra készülőkkel találkozunk a közösségi házban, akik még az előző tanévben kezdték el a készületet. Reményeink szerint október első felében sort tudunk keríteni az ő elsőáldozásukra.
 • Szombat délelőtt 9h00-tól temetői szemétválogatást szervezünk. Kérjük, aki tuja, hagyja szabadon délelőttjét erre a fontos közös munkára. Hozzunk magunkkal kesztyűt, drót-vágót, aki tud vasvillát!
 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2020. szeptember 04-i intézkedéseivel összhangban, a Váci Egyházmegye területén a további rendelkezések érvényesek:
  • A veszélyeztetett idősebb, azaz 60 év felettiek és a krónikus betegek számára erősen ajánlott a hétköznapi mise látogatása, mely kizárólag számukra ezen időszak alatt a vasárnapi misét kiváltja. Erre az esetre püspök atya megadta a felmentést a vasárnapi mise kötelezettsége alól, ha hétköznap részt vesznek szentmisén. 
  • Mindenki lehetőleg a saját plébániáján menjen misére, amivel csökkenthető a települések közötti keresztbe fertőzés rizikója. (A mi esetünkben Verőce, Kismaros és a Ciszterci Nővérek bizonyos szempontból egy településnek számítanak, jó ha eloszlik a szentmisén résztvevők létszáma. Ciszterci nővéreknél a 11h00-i szentmise is szabadtéri mise lesz.)
  • A miséken minden 7 év feletti hívő viseljen maszkot!
  • A templomok ajtaja lehetőség szerint legyen a mise alatt nyitva és kitámasztva. Így nem kell a kilincset mindenkinek megfognia, és a templom is szellőzik.
  • Ahol a templomon kívül a mise ki van hangosítva, ott javasolt a vasárnapi misén különösen a kisgyerekes családoknak a kicsikkel kívül tartózkodni, így is csökkentve a fertőzés kockázatát. A misét kintről hallgatva a miselátogatás ebben a formában most elfogadott. Az áldoztatás számukra a templom ajtóban külön megoldható.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA