Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. október 2.

  • Október hónapban a szentmisék előtt fél órával közösen imádkozzuk a rózsafüzért. Világunknak e békétlen és zűrzavaros napjaiban külön szeretettel hívunk mindenkit erre az imádságra.
  • Hétfőn és Szerdán a megszokott időben lesz szentmise a kápolnában.
  • Hétfő este 18h30-tól újra Biblia-kört tartunk a közösségi házban. Szeretettel hívunk mindenkit a Szentírás közös olvasására.
  • Kedden délelőtt 9h00-tól baba-mama klub van a közösségi házban. Az alkalmon most szentgyónásra is lesz lehetőség.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádás lesz a kápolnában.
  • Pénteken 16h00-kor lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek első plébániai alkalma a közösségi házban.
  • Szombaton közös kirándulásra hívjuk az elsőáldozásra készülő gyerekeket, a volt elsőáldozókat, mini-ifiseket, és a kis és nagy ifiseket segítőként. 9h30-kor találkozunk a verőcei templom előtt és 15h08-ra érkezünk vissza a királyréti kisvasúttal Kismarosra. A túra célállomása Szokolya, ahol a templom mellett költjük majd el szendvics-ebédünket, majd a sportpályán tervezünk métázni, focizni. A kisvasúttal megteendő visszaút miatt kérünk visszajelzést azoktól, akikre számíthatunk!
  • Előre hirdetjük, hogy október 1-je és november 28-a között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nem csak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római vagy görög katolikus valláshoz tartozását.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA