• Május hónapban a lorettói litániát imádkozzuk a hétköznapi szentmisék után.
  • Hétfőn és szerdán a megszokott időpontban, 17h45-kor lesz a kápolnában szentmise.
  • Hétfő este Biblia-kört tartunk a plébánián.
  • Csütörtökön 17h30-18h30 között szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Péntek délután 16h00-tól a tavalyi elsőáldozókat, mikro-ifiseket várjuk a közösségi házban.
  • Szombaton a mini-ifiseknek, 5-6-os gyerekeknek, lesz alkalma 16h00-tól a közösségi házban.
  • Jó előre hirdetjük, hogy június 3-ra, szombatra egyházközségi buszos kirándulást szervezünk Győrbe. Az utazás költsége előreláthatólag 5000,- / fő. A közös programok között szerepel: szentmise a Győri Székesegyházban, Boldog Apor Vilmos sírjának és a Boldog Apor Vilmos Emlékkiállításnak meglátogatása. A négy egyházközséggel közös zarándoklatra a sekrestyében és az interneten is lehet hamarosan jelentkezni május 28-ig, 3000 forint / fő előleg befizetésével.
  • Ugyancsak jó előre hirdetjük, hogy június 23-án pénteken este kötetlen egyházközségi együttlétre hívjuk egyházközségünk családjait. Különösen is számítunk a felnőttek, középkorúak jelenlétére. A gyerekeknek ez alatt lesz lehetősége játszani.
  • Előre hirdetjük, hogy az idei napközis hittantábort július 24-28-a között tervezzük. Hamarosan elkészül a jelentkezési lap.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új stóladíj-szabást vezetett be 2023. április 1-jétől. Eszerint ezentúl a csendes szentmisékre 2000,- , az orgonás szentmisékre 4000,- Ft adományt lehet adni. A csendes esküvő stóladíja 20 000,- míg az orgonás esküvőé 40 000,-. A temetés teljes díja kántorral együtt 35 000,- Ft. Mindenképp fontos tudnunk, kiváltképp a szentmisékre adott stóla díjjal kapcsolatban, hogy ezek az adományok nem kötelezőek, és egyáltalán nem gond, ha valaki nem tud, vagy a megállapított maximumnál kevesebb adományt tud adni. Amennyiben a temetés vagy esküvő stóla-díja okoz gondot, ugyancsak nyugodtan jelezzék a munkatársaknak.
  • Artúr atya elhelyezésével egyházközségeinkben is hangsúlyosabban érezhetjük a paphiányt, amelyet más településeken élő testvéreink már régebb óta tapasztalnak. Sajnos kevesen vagyunk és mindnyájan le vagyunk terhelve. Amellett, hogy megújult lendülettel imádkozhatunk papi hivatásokért, meg kell értenünk, hogy nem tudjuk fenntartani az eddigi szentmisék számát. Bizonyosan könnyebb volna a szentmisék összevonása, ha a templomaink nagyobb méretűek volnának. Ugyanakkor templomaink szerencsére nincsenek messze egymástól: különösen a Verőcei kápolna és a Kismarosi templom. Ezért azt a döntést kellett meghoznunk, hogy ezentúl, május 1-jétől, szombat esti szentmise csak Verőcén lesz a kápolnában, vasárnap reggel 8-órai szentmise pedig csak Kismaroson. Ezentúl kb. 3 km-en belül nem 5, hanem csak 4 szentmise lesz egy vasárnap. Jó lehetőség ez arra, hogy a két egyházközség jobban megismerje egymást, és arra is, hogy segítsük azokat, akik csak ebben az időben tudnának szentmisére eljönni és nincs autójuk, vagy nehezen mozognak. Szeretettel várjuk azoknak a feliratkozását, akik a személyszállításban kérnek segítséget valamelyik szentmisére és azok jelentkezését is, akik szívesen elvisznek másokat. Reméljük, hogy Ráduly Ferenc atya még egy ideig velünk lehet és így nem kell további szentmiséket összevonni. Nagyon köszönjük a testvérek megértését és kérjük, imádkozzanak jó papokért és szent papi hivatásokért. Imádság képpen ajánljuk fel annak kellemetlenségét is, hogy nem a legközelebb és nem a legoptimálisabb, általunk megszokott időben van a szentmise.