Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2022. június 19.

  • Hétfőn és Szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádás lesz a kápolnában.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia életvédő napot szervez. Ezen a napon, egyazon időben az ország összes egyházmegyéjében levetítik a Váratlan élet c. amerikai játékfilmet. A történet középpontjában az életvédelem áll, kendőzetlen valósággal mutatja be az abortuszt és annak következményeit, de Isten irgalmát is erősen sugallja. A vetítés időpontja egyházmegyénkben: 2022. június 24., péntek 18.00, Vác, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, II. János Pál pápa terem. A belépés ingyenes! A filmet magyar szinkronnal vetítjük. A vetítést követően rövid kerekasztalbeszélgetést tervezünk.
  • Szombaton tartjuk a magyarkúti Gonzága Szent Alajos kápolna búcsúját, 18h00-kor kezdődő szentmise keretében. Június 25-e szombaton a kápolnában nem lesz szentmise!!!
  • Vasárnap a megszokott rend szerint lesznek a szentmisék.
  • Ugyancsak előre hirdetjük, hogy július 2-a szombaton egyházmegyei családtalálkozó lesz Veresegyházon, értékes programokkal. A családi napra még ma éjfélig lehet regisztrálni: https://www.csaladtalalkozo.hu/kapcsolat/.
  • A holnapi napon, június 20-án jár le a napközis hittantáborba jelentkezés lehetősége, azon túl nem tudunk jelentkezéseket fogadni.
  • Szeretettel hívjuk a fiatalokat, 12 éves kortól egyházmegyei régiónk, az Észak-Dunás nyári táborba, amelyet július 4-9-e között tartunk Nagymaroson. Regisztrálni az interneten lehet a mente.hu honlapon keresztül. A jelentkezési határidő ugyancsak június 19-e.
  • A Hit és Fény közösség idén nyáron is megtartja szokásos nyári táborát, amelyben értelmi sérültek és segítő barátaik töltenek el egy hetet a Bakonyban. Idén is várják önkéntes segítők jelentkezését a táboroztatásra, amely mindig maradandó élmény minden résztvevő számára. Akit érdekel ez a kaland, további infókért a plakáton látható telefonszámot hívja.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA