Kedves Testvérek,
szeretettel küldöm a hirdetéseket.
Imádsággal,
Áron a

  • Hálásan köszönjük az oltárok készítésekben, az Úrnapi szentmisén, körmeneten és a liturgia széppé tételében kapott sok segítséget.
  • Hétfőn a megszokott módon lesz Márianosztrán a havi engesztelő zarándoklat.
  • Hétfőn és szerdán 17h45-kor lesz az esti szentmise a kápolnában.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Pénteken a frissen elsőáldozáshoz járult gyerekekkel találkozunk közös visszatekintésre, ünneplésre, játékra 16h00-kor a közösségi házban.
  • Szombat délelőtt 10h00-kor Vácon a “Barátok templomában” Marton Zsolt püspök atya diakónussá szenteli Finta Zsolt papnövendékünket, és áldozópappá szenteli Hümpfner Erik diakónust. Szeretettel várjuk a testvéreket erre az ünnepre, és kérjük továbbra is imádkozzanak a papnövendékekért, új hivatásokért.
  • Idei napközis hittantáborunkat július 29-augusztus 4-e között tartjuk. A táborra a plébániáinkhoz tartozó, és/vagy iskolai hitoktatásban résztvevő alsós és ötödikes gyermekeket várunk résztvevőként. 6-os korosztálytól fölfelé lehet segítőként is jelentkezni. A segítők kiválasztásakor nem az életkor, hanem a személyes érettség, alkalmasság a döntő szempont. A tábor költsége 25 000,-Ft/fő, testvérkedvezmény idén is van, illetve akinek a részvétel anyagi gondot jelent, kérjük, jelezze Áron atyánál. A táborba jelentkezni az internetes kérdőív kitöltésével lehet, június 23-áig: https://forms.gle/J4YdN7FQLkdtUuST7
  • Előre hirdetjük, hogy június 22-én, szombaton 18h00-kor tartjuk Magyarkúton Szent Alajos kápolnánk búcsúját.
  • Szeretettel vár minden 13 év feletti fiatalt egyházmegyénk Észak-Dunamenti ifjúsági régiójának közössége a nyári táborába, Nagymarosra. A tábor időpontja: július 8-13. Idei témánk: Életünk Jézusban. Jelentkezési határidő: június 19. További információ a hirdetőtáblán található plakáton és a mente.hu-n, illetve az Észak-Duna facebook oldalán található.
  • A kedves Testvérek nagylelkűségén fölbuzdulva bátorkodunk újabb adományokat kérni. Miután a múlkori tűzkár támogatására hihetetlenül sok adomány érkezett, és a bajba jutott család részben ennek köszönhetően újra beköltöztetett a házba – most három másik, egyházközségünkhöz tartozó család számára kérnénk segítséget. Mindhárom családnak a háza nagyon rossz állapotban van: ázás, penészedés miatt, ill. a tetők, nyílászárók is javításra szorulnak. Önerőből sajnos nem tudják finanszírozni ezt, ezért kérjük a Testvérek további nagylelkű segítségét. Hálásan köszönjük a már beérkezett adományokat! A plébánia bankszámlájára (közlemény: „lakásfelújításra”) és a templomban hátul kitett dobozba érkező adományokat a karitászcsoport közvetítésével építőanyagra és munkadíjra fogjuk költeni.