Válassza az Oldal lehetőséget

Keresztút járás a Templomunk alatti stációk mentén

Verőcei Szent András templom stációk

Kedves Testvérek,

Véletlenül kihagytam a hirdetésekből, ezért most jelzem a következő közös imádságra szóló meghívást, lehetőséget:

Fel szeretnénk eleveníteni a keresztút járást a Templomunk alatti stációk mentén.

Bár a stációk felújításnak most a plébánia felújítása mellett nem tudunk rögtön nekilátni, szépen ki lettek takarítva, száraz virágok és kis mécsestartók kerültek a fülkékbe. Rendszeres imával élővé is szeretnénk tenni a Keresztút-járást.

Minden hónap első péntekjén 16.30-kor rövid, kb. 30 perces keresztutat járunk, különböző szándékokra.

A Halottak napja és Mindenszentek ünnepe kapcsán most kivételesen okt.30. ( pénteken) is gyújtanánk mécseseket és röviden imádkoznánk a a Templom lépcsők mentén. A mécsesek péntektől szombat éjjelig égnek. Mindenkit, aki szeretne bekapcsolódni, szeretettel várjuk okt. 30-án, majd minden hónap első péntekjén 16.30-kor. 

Szeretettel buzdítok minden imádkozni vágyót erre az közös, kültéri imára is, mindenképp ránk fér ezekben a betegséges időkben.

Imádsággal,
Áron atya

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA