Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2019. november 10.

  • Pénteken az esperesi kerület papjait láttuk vendégül a közösségi házban. Hálásan köszönjük a sok süteményt, és minden háttér segítséget. A paptestvérek nagyon meg voltak elégedve.
  • Az elsőáldozók következő alkalmát, a kismarosi Márton-napi felvonulás miatt, nem most hétfőn, hanem november 18-án délután tartjuk majd.
  • Hétfőn és szerdán a szokásos időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Hétfőn 18h30-tól Biblia-kört tartunk a közösségi házban.
  • Kedden 9h00-tól Baba-mama klub lesz a közösségi házban.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Csütörtökön 18h45-től a női-körnek lesz összejövetele.
  • Szombaton, Szent Erzsébet napjára készülve, szeretetdélutánt tartunk a verőcei sportcsarnokban. Ennek keretében 16h00-kor az ifjúsági hittanosokkal Szent Rita életéről mutatunk be színdarabot, majd szeretetvendégségre várjuk a jelenlévőket. Szendvicsről és innivalóról központilag gondoskodunk, süteményeket örömmel elfogadunk. A színdarabbal kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy az előadás hossza és komolysága miatt inkább a 8 éves kor fölötti korosztálynak ajánljuk megtekintését. A kisebbek számára az iskola egyik termében gyerekvigyázást szervezünk.
  • Szombaton (nov. 16.) a szeretetdélután miatt az előesti szentmise kivételesen elmarad!
  • Szent Erzsébet napjához kötődően karitász csoportunk „Erzsébet-kenyér” osztást szervez. Ennek megvalósítására szeretettel kérik a testvérek adományait.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA