Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2020. november 15.

 • Az egyházmegyénkben érvényes november 10-én megjelent püspöki járványügyi rendelkezések néhány fontos pontja:
  • A kijárási tilalmon kívüli időpontban tartható továbbra is nyilvános szentmise (igeliturgia, zsolozsma, szentségimádás), de kiemelt figyelmet kell fordítani az egymástól való biztonságos távolság megtartására, a maszk viselésre és a kézfertőtlenítésre.
  • Esküvők, keresztelők csak a legszűkebb családi körben, az állami előírások megtartásával tarthatók. Temetésen maximum 50 fő vehet részt.
  • A plébániai oktatások és közösségi összejövetelek csak online formában tarthatók.
  • Mentesülnek a vasárnapi szentmiselátogatás kötelezettsége alól az idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreink, továbbá azok, akik kötelességüket teljesítik, jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, beteget ápolnak, nagyon idős, vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt, vagy hatósági karanténban vannak. A felmentés vonatkozik azokra is, akik úgy érzik, hogy számukra a szentmisén való személyes részvétel veszélyt hordoz magában.
 • A rendelkezések értelmében a vasárnap 9h30-as szentmiséket, és hetente egy hétköznapi szentmisét élőben is fogunk közvetíteni. Ezeknek a megtekintési helyeit időben közzé tesszük egyházközségeink honlapján.
 • Hétfőn a Biblia-kör elmarad, illetve igény és lehetőség szerint megpróbáljuk online-módon megtartani.
 • Hétfőn és szerdán a megszokott időben lesz szentmise a kápolnában.
 • Szerda este a fiatal családos közösség összejövetele online formában lesz.
 • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
 • Péntek délután 16h00-tól megpróbáljunk a mini-ifis (5-6-os) korosztállyal online formában megtartani a plébániai alkalmat.
 • Péntek este 18h30-tól a katekumen csoport alkalmát is online formában tartjuk.
 • Szombaton, Krisztus Király napjának előestéjén 16h00-tól egy órás, gitáros dicsőítéssel egybekötött szentségimádással kapcsolódunk be az eucharisztikus kongresszus kapcsán meghirdetett, egész világon átívelő imádságba. A 17h00-kor kezdődő előesti szentmisét kivételesen a templomban tartjuk.
 • A vírusjárvány miatt kevesebben tudunk szentmisére jönni és ennek hatására a perselyadományokból származó bevétel is drasztikusan csökkent. Szeretettel jelezzük, hogy van lehetőség arra, hogy egyházközségünk számlaszámára átutalással küldjük el a perselybe szánt adományt. Számlaszám: 11742094-20163154-00000000. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik már élnek ezzel a lehetőséggel. A liturgikus, és lassan a polgári év végéhez közeledve, az önkéntes egyházi hozzájárulások (régi nevén egyházadó – ennek javasolt összege: éves jövedelmünk 1%-a) rendezésére is szeretettel hívjuk azokat, akik esetleg eddig elmaradtak vele! Köszönjük, hogy együtt hordozzuk egyházközségünk anyagi terheit!

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA