Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2021. december 19.

Kedves Testvérek,

Szeretettel küldöm a hirdetéseket. 
Sajnos mivel közvetlen kontakt vagyok (egy külföldi atyának fordítottam és sok időt töltöttem vele egy légtérben csütörtök-pénteken, étkezés alatt is, és ma délelőttre megérkezett teszt-eredménye alapján koronavírusos – addig azt hitte megfázás) most hétvégén, és még hétfőn sem megyek emberek közé. A szentmiséket helyettesítik, de a Ciszterci nővéreknél most vasárnap nem lesz szentmise!!!
Mivel háromszor vagyok oltva (az utolsó szeptember végén pfizer…), remélem nem kaptam el a vírust. Ha a hétfőre tervezett tesztem negatív, és nincsenek tüneteim, keddtől újra szeretném folytatni az aktív szolgálatot… Meglátjuk, mit tervez a Gondviselés. Addig úgy tűnik kényszer-pihenőt :).
Áldott 4. adventi vasárnapot!

Imádsággal, szeretettel,
Áron atya

  • A Szent Erzsébet Karitász Csoport adventi élelmiszer gyűjtésére a tartós élelmiszer adományokat még a mai napon (most vasárnap) lehet leadni a kápolnában és a templomban.
  • Advent négy hetének hétfőjén rövid lelkigyakorlatos estékkel készülünk Urunk születésének ünnepére. Mivel Áron atya önkéntes karanténba került, ezért a most hétfői, Kóspallagon tervezett elmélkedés csak interneten lesz követhető: https://youtu.be/5ZWBlG5IbHA. A szentmise és a gyóntatás elmarad.
  • Advent negyedik hetében szerdán, december 22-én lesz az idei utolsó hajnali szentmise 6h15-kor a templomban. Aki szeretné kápolnától, illetve a CBA parkolójától van fuvar reggel a templomhoz.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában. Ezen a napon még 17h00-tól lesz lehetőség szentgyónásra a kápolnában.
  • Szeretettel ajánljuk a testvéreknek Bárth Dániel történész könyvét a reformkori Verőcéről, az egykori plébános, Krizsány János írásainak tükrében. A könyvet 1000,-os áron kínáljuk és a befolyó összeget, a szerző felajánlásának köszönhetően a plébánia épületének felújítására fordítjuk. A könyvek a sekrestyében megvásárolhatók.
  • December 24-én délután 15h30-kor a kis-ifisek és ifisek segítségével a kisebbek megörvendeztetésére, rövid pásztorjátékot adunk elő a templom előtt, szabadtéren. Szeretettel várjuk erre az alkalomra a kisgyermekes családokat.
  • December 24-én este 21h30-kor lesz karácsonyi “éjféli” szentmise.
  • December 25-én, szombaton, Karácsony napján Verőcén csak délelőtt 9h30-kor lesz szentmise a templomban. Délután a kápolnában nem lesz szentmise.
  • December 26-án, Szent Család vasárnapján, reggel 8h00-kor lesz szentmise a kápolnában és 9h30-kor a templomban.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA