Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések, 2020. január 12.

  • Hétfő délután 16h00-tól az elsőáldozásra készülő gyerekeknek tartunk plébániai hittant a közösségi házban. Szilvi néni 15h40-kor hozza el az iskolából, aki szeretné.
  • Hétfő és szerdán este a szokásos időben lesz szentmise a kápolnában.
  • Kedden délelőtt 9h00-tól a baba-mama klubnak van összejövetele a közösségi házban.
  • Csütörtökön 17h30-kor szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Péntek este 18h30-tól a szentségekre készülő felnőttekkel, katekumenekkel találkozunk a közösségi házban.
  • Szombaton 16h00-tól tartjuk egyházközségi farsangunkat a Géza Fejedelem Ref. Ált. Isk. aulájában. A farsangi ünnepre szeretettel várjuk egyházközségünk valamennyi tagját. Lesz játékbarlang, jelmezes felvonulás, élőzene, vetélkedő, közös táncok, tombola. Süteményt és innivalót hozzunk magunkkal, központilag virslivel készülünk. A jelmezbe öltözők ajándéktombolát kapnak! Szeretettel várjuk új tombola-ajándékok felajánlását január 15-ig a sekrestyében, vagy e-mailben pamenymoni@gmail.com címre. Szombat este a farsang miatt a kápolnában nem lesz szentmise!!!
  • Kéthetente vasárnap a 9h30-as szentmise előtt 8h45-től ministránsfoglalkozást tartunk. Az első alkalom január 26-án lesz. Szeretettel hívjuk a régi és új ministránsokat.
  • Előre hirdetjük, hogy 2 február 7-16. között kerül megrendezésre a Házasság hete Dunakanyar programsorozat, amelybe idén Verőce is becsatlakozott. A Valentin napi felhajtás és költekezés helyett, sokkal tartalmasabban, hasznosabban tölthetjük meg házasságunkat. A programsorozat célja a házasságok erősítése, előadások szervezésével, gyakorlati feladatok megvalósításával, amely az „ötpróba” elnevezést kapta. A programsorozat minden településen a házasok megáldásával, és gyertyafényes vacsorával zárul! A tavalyi résztvevők többségének nagy élmény volt ez a pár óra, amit egymásra figyelve töltöttek el. Idén fiatalokat is megszólítják a programsorozat szervezői, ez az előadás Verőcén lesz megtartva a Közösségi Házban. A házaspároknak a sekrestyében feliratkozva lehet jelentkezni, itt jövő héttől a jelentkező házaspárok megkapják az “ötpróba feladatokat”, utasításokat! Előadások időpontjait, helyszíneit  plakáton olvashatjuk, valamint a feliratkozókat e-mailben is tájékoztatjuk!
  • A jutalomkirándulás szervezéséhez kérjük, iratkozzanak föl a sekrestyében, vagy jelentkezzenek Áron atyánál e-mailben, telefonon azok, akik a legalább négy rorátén részt vettek.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA