Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések – Verőce, 2021. május 16.

  • Május hónapban a hétköznapi szentmisék után a Lorettoi litániát imádkozzuk.
  • Hétfőn és szerdán a megszokott időben, 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Csütörtök délután, amennyiben az időjárás engedi, közös biciklizést, fagyizást szervezünk az elsőáldozásra készülőknek, és azoknak a nagyobbaknak, akik szívesen vállalnak kezességet. A részletekkel még e-mailben jelentkezünk.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Szombat este 17h00-kor lesz szentmise a kápolnában.
  • Szombat este 19h00-20h00 között pünkösdi, Szentlélekváró dicsőítést, imádságot tervezünk a templom előtt.
  • Pünkösd vasárnap reggel 8h00-kor igeliturgia lesz a kápolnában.
  • Örömmel jelezzük, hogy a plébánia épületének az alapmegerősítése befejeződött és a szükséges falvarrások is elkészültek. Ugyanakkor a munkák folytatásához az anyagi kereteink, a pályázaton nyert összeggel együtt is igen szűkösnek mutatkoznak. A felújítás következő lépéséhez, amely a tető és a födém cseréje, szükségünk lesz a testvérek adományaihoz is. Ki-ki lehetősége szerint hozzájárulhat a tető építéséhez úgy, hogy jelképesen örökbe fogad egy vagy több “tetőcserepet”. Egy “cserepet” 1000,- forintért árulunk. A cserép-hozzájárulásokat a sekrestyében lehet odaadni, illetve akár átutalással is lehet fizetni. Előre is nagyon köszönjük a testvérek segítéségét. Továbbra is kérjük együtt szent József közbenjárását, hogy Isten dicsőségére az építkezés jó végre jusson.
  • Pünkösdhétfőn este 17h30-kor lesz szentmise a templomban.
  • A szokolyai plébánia tábori szálláshelyét szeretnénk még komfortosabbá, harmonikusabbá, a mai igényeknek jobban megfelelővé varázsolni, ezért új emeletes ágyak vásárlását tervezzük. Az új bútorok összerakását, festését, és a szálláshelyek tavaszi nagytakarítását, átrendezését május 24-e, pünkösdhétfőre tervezzük, 9 és 17 óra között a kispapok segítségével. A testvéregyházközségekből is szeretettel várunk fiatalokat és idősebbeket is, akik szívesen bekapcsolódnak ebbe a közös munkába, akár egy időre, akár egész napra. Hogy az élelmezésről gondoskodni tudjunk, kérjük, hogy aki tervezi, hogy jön, iratkozzék fel a sekrestyében vagy küldjön egy e-mailt a plebaniaveroce@gmail.com e-mail címre.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA