Válassza az Oldal lehetőséget

Legfrissebb járványügyi rendelkezések 2021.03.05.

Legfrissebb járványügyi rendelkezések 2021.03.05.

Kedves Testvérek!

A legfrissebb hír a püspökségről:

hétfőtől nem lesznek nyilvános szentmisék.

Már ezen a hétvégén a következőket vegyük figyelembe:

  1. Arra kérünk mindenkit, hogy inkább  maradjon otthon és online közvetítésen keresztül kapcsolódjon be a szentmisébe.
  2. Akinek bármilyen, akár megfázásos tünete is van, vagy bármely okból köhög, semmiképpen ne jöjjön szentmisére!
  3. Templomainkban kijelöltük a padokban elfoglalható helyeket. Minden második padsort lezártunk és egy padsorban maximum két-három ember foglalhat helyet (a padsor szélességétől függően). Akik egy háztartásban élnek, családonként elfoglalhatnak egy padsort. A maszk használata természetesen kötelező!
  4. Időjárástól függően, a templomon kívülre kihangosítjuk a szentmisét, így, aki nem fér be, a többiektől kellő távolságot tartva, részt vehet a szentmisén.
  5. Templomaink kórusán csak a kántor tartózkodhat (adott esetben vele egy háztartásban élő családtagjaival).

Reméljük, hogy ha fegyelemmel, komolyan vesszük most ezt a zárlatot, akkor annál hamarabb, akár már húsvétra újra lehet nyitni.

Vigyázzunk egymásra, imádkozzunk egymásért, különösen a betegekért és azokért, akik őket ápolják, róluk gondoskodnak! A türelmünket, fegyelmezettségünket és a bezártsággal járó nehézségeket is szeretetté alakíthatjuk és imádságképpen felajánlhatjuk egymásért. Imádkozzunk azért is, hogy minél hamarabb alábbhagyjon és megszűnjék a vírus terjedése!

Áron atya

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA