Válassza az Oldal lehetőséget

A koronavírus járvány terjedése ellen

A koronavírus járvány terjedése ellen

Kedves Testvérek, az alább idemásolt gondolatok alapján úgy döntöttem, hogy– a szentmiséken és a keresztúton kívül egyelőre semmilyen közösségi összejövetelt nem tartunk meg egy darabig (gyerek és ifihittanok, bibliakör stb.).– továbbá kérem a fiatalabb hozzátartozókat, segítsenek az idősebb testvérekkel megértetni, hogy valóban ne jöjjenek vasárnap a szentmisére, hanem kövessék rádión vagy tévén. Maximum a hétköznapi misére jöjjenek, ahol kevesebben vagyunk! (mindezt még átírom a hirdetésekben is) Köszönöm a megértéseteket.Folytassuk a közös imát!

Áron atya

“Kedves Testvérek!
Szeretettel ajánlom plébániánk egyik orvos tagjának, dr. Jobbágyi Anna alábbi gondolatait figyelmetekbe, megfontolásra.
(A leírtak összecsengenek más itthoni és külföldön dolgozó orvosok megküldött véleményével.)

Orvosként növekvő aggodalommal figyelem, ami a világban a koronavírus kapcsán történik.

A vírus most van a lappangó, terjedő fázisában. Már sokan hordozhatják, terjeszthetik, tünet nélkül vagy olyan enyhébb tünetekkel, amiről még nem is gondolják, hogy ez a korona miatt van. De! Ez már lehet, hogy az.

Ha most nem állítjuk meg két-három hét után fog robbanni. Sok beteggel, súlyos tünetekkel. Ez történt Kínában, Olaszországban. Ezt ismerték fel Amerikában és szerte Europában is.

Ez nemcsak az én véleményem, hanem rengeteg orvosé, genetikusé és úgy látom a WHO-é is, és a vezető politikusoké is.

És az emberek közreműködése nélkül nincs az a jól szervezett egészségügy, vagy állami apparátus, ami ezt megállítsa.

Most már nem az a kérdés, hogy elkapjuk-e a koronavírust, hanem az, hogy mikor. Az a kérdés, hogy egyszerre lesz -e tízezer ember beteg, bedöntve ezzel az ország egészségügyi és gazdasági kapacitásait, vagy szép sorban.

Ha szép sorban leszünk betegek, akkor van esélyünk minél kisebb veszteségekkel átvészelni ezt az időszakot.

Ez a kérdés ezekben a hetekben dől el. Lassítani kell a vírus terjedését!

Most kellene mindenkinek a saját élete területén a lehetőségeihez képest maximálisan és radikálisan visszavenni mindenből. 

Csak akkor menni dolgozni, ha otthonról nem tud. Csak akkor vinni a gyereket közösségbe, ha muszáj. Kerülni a tömeget, a tömegközlekedést. A közösségi szórakozási lehetőségeket. Az utazást. A csoportos összejöveteleket. A tíz húsz fős összejöveteleket is. Mert nem tudjuk, hogy ki fertőz tünetmentesen és ki nem. Kinek veszélyes a köhögése, amit épp komolyan sem vesz és kinek nem.

Radikálisan csökkentenünk kell az emberi interakciókat.

Kérlek titeket vegyétek komolyan azokat a példátlan intézkedéseket, amelyek az elmúlt napokban születtek szerte Europában és lehetőségeitekhez mérten tegyetek rá egy lapáttal.

Ez az esélyünk.

Igen, mi, fiatalok nem vagyunk veszélyeztetett korcsoport. De a szüleink azok. A mellettünk élő idős szomszéd, az idősebb nevelők, pedagógusok, eladók, az egészségügyben végkimerülésig dolgozó orvos és nővér azok lesznek. Segítsük és védjük meg őket és azokat, akiknek muszáj dolgozni, hogy mi otthon maradhassunk! És amúgy azért a fiatalabbak sem kaptak írásos ígéretet arról, hogy nem lesz szükségük korházi kezelésre.

Maradjatok otthon és tanácsold ugyanezt másoknak is!

Hozzáteszem, hogy az imádság és a mások felé való áldozatkészség kiegészíti az elővigyázatosságot – gyakoroljátok bölcsen, hűséggel.

PAX!

fr.Zalán”

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA