Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések, 2020. március 8.

Kedves Testvérek,

szeretettel küldöm a hirdetéseket és mellékelem mint lelki táplálékot a mai prédikációt azoknak, akik a most biztonságból otthon maradtak.

Köszönöm, hogy lelkiismeretünk szerint komolyan vesszük a világi és egyházi intézkedéseket.

Ebben az időszakban, amikor nem tudunk találkozni a közösségi alkalmakon (misén is csak kevesebben), fontos, hogy otthoni, családi imádságainkkal, szeretettel végzet feladatainkkal megmaradva a szeretet egységében, élő maradjon közöttünk Isten szeretete, közössége.

Áldott, nagyböjti napokat!

Imádsággal,

Áron atya

  • Hétfőn és szerdán este a szokásos időben lesz szentmise a kápolnában.
  • A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a héten a közösségi alkalmak: a biblia-kor és a plébániai gyerekhittanok elmaradnak.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Péntek este 17h30-tól keresztutat imádkozunk a kápolnában.
  • Sajnálattal hirdetjük, hogy a jövő szombatra tervezett Szent Rita életéről szóló színielőadás ugyancsak elmarad. Reméljük a tavasz folyamán sor kerül még az előadás megtartására.
  • A püspökkari körlevél felhívásának megfelelően, idén is tartunk nagyböjti élelmiszergyűjtést. Az élelmiszer adományokat a sekrestyékben lehet leadni, március 22-e vasárnapig.
  • A jelen járványos helyzetre való tekintettel a jövő vasárnapi 8-as szentmisében elmarad idős vagy beteg testvéreink számára a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása.

A világban jelenlévő járvány terjedésének megelőzése érdekében püspökünk legfrissebb rendelkezéseihez igazodunk. Továbbra is életben vannak az eddigi óvintézkedések, mint a szenteltvíz eltávolítása, a kézbe áldozás és a kézfogás mellőzése. Új rendelkezés a perselyezés mise végére halasztása és a gyermekek kiskereszt adása nélkül történő megáldása. Mivel „jelen nehéz helyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és óvatosan kell eljárni. Aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, mielőtt közösségbe megy”.

Mivel a koronavírus az idősekre különös veszélyt jelent, őket és a róluk gondoskodókat fokozott óvatosságra hívjuk. Zsolt püspökünk rendelkezése szerint, arra kérjük idősebb, vagy beteg testvéreinket, hogy ne jöjjenek el a szentmisékre, hanem a rádió és tv közvetítésével vegyenek részt rajta. „A közszolgálati televízió igen örvendetes módon már a most következő vasárnapon szentmisét közvetít azok számára, akik koruk, egészségi állapotuk vagy más komoly okból nem tudnak részt venni vasárnapi szentmisén azért, hogy megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek.” Idősebb testvéreink legfeljebb a hétköznapi, kisebb létszámú szentmisékre jöjjenek el és ott tudnak szentáldozáshoz járulni. Aki szeretné, megoldjuk háznál történő áldoztatását is. Ugyancsak kérjük, hogy, aki megfázás miatt tüsszög, köhög, az is inkább maradjon otthon. Hangsúlyozzuk, hogy a jelen helyzetben, aki nem hanyagságból, hanem a járvánnyal kapcsolatos veszély miatt marad távol a vasárnapi szentmiséről, nem követ el bűnt. A Püspöki Kar közleménye szerint „a jelenlegi helyzetben is érvényesek a Katolikus Egyház Katekizmusában (KEK 1281.) és az Egyházi Törvénykönyvben (CIC 1248. k. 2. §) található előírások, amelyek szerint, ha valaki számára súlyos okból lehetetlenné válik az eucharisztikus ünneplésben való részvétel, igen ajánlatos, hogy helyette töltsön kellő időt imádsággal egyénileg vagy a családban.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA