Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések, 2020. február 9.

 • Ma este 19h00-tól a Házasság Hete rendezvénysorozat keretében a fiatalokat várjuk szeretettel egy érdekes előadásra párkapcsolati témában a közösségi házba.
 • Hétfő délután 16h00-tól az elsőáldozásra készülő gyermekeknek lesz alkalma a közösségi házban. 15h50-re tudunk értük menni az iskolába.
 • Hétfőn és szerdán este 17h45-kor lesz szentmise a kápolnában.
 • Kedd délelőtt a baba-mama klubnak van alkalma a közösségi házban.
 • Kedden 19h00-kor a nagymarosi közösségi házban Erdőssy Krisztina és István „Együtt, közösen” címmel tartanak előadást a Házasság Hete kapcsán.
 • Szerda este a fiatal házasok közösségével találkozunk a közösségi házban.
 • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
 • Csütörtök este 18h45-től a Női-körnek van összejövetele a közösségi házban.
 • Pénteken lesz a roratén résztvevő gyerekek jutalom-kirándulása. 14h15-kor találkozunk a postával szemben található buszmegállóban. Aki részt vett a rorátén és nem okoz gondot a családnak, attól 2000,- Ft hozzájárulást kérünk az utazás és a hazavihető zokni költségeire. Aki úgy csatlakozik, hogy nem vett részt a rorátén, annak 4000,-Ft-ba kerül a kirándulás. A budapesti cyberjump trambulin-parkból előreláthatóan 19h30-ra érkezünk vissza.
 • A Házasság Hete rendezvénysorozat részeként pénteken (febr. 14-én) 19h00-kor a Zebegényi Könyvtárban, Gáspár István atya tart előadást „Veled akarok megöregedni” címmel. További információkat találunk a Házasság Hetéről a hu oldalon.
 • Szombat este a kápolnában a 17h00-kor kezdődő szentmise keretében a házaspárok megújíthatják egymás iránti elköteleződésüket, és külön áldásban részesülnek. A szentmise után, akik előre jelentkeztek, gyertyafényes vacsorán vehetnek részt. Erre most vasárnap (febr. 9-e) a jelentkezési határidő.
 • Jövő vasárnap délután 16h00-tól egy uzsonna keretében szeretnénk köszönetet mondani az egyházközségben szolgálatokat vállaló testvéreinknek. Szeretettel hívjuk sekrestyéseinket, kántorunkat, a gitáros zenei szolgálatban résztvevő fiatalokat, a szkóla tagjait, a felolvasókat, a templomtakarítókat, a temetőben és a plébániakertben a fűnyírásban résztvevőket és mindenkit, aki szolgálatával a közösséget segíti. Központilag üdítővel és pogácsával készülünk, az uzsonnához szeretettel fogadunk süteményt.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA