• Az érvényben lévő járványügyi intézkedéseknek megfelelően egyházmegyénkben még szünetelnek a nyilvános istentiszteletek, továbbra is csak közvetítésen keresztül tudunk részt venni a szentmiséken.
  • A héten hétfőn Verőcéről a kápolnából, szerdán pedig Kismarosról fogunk hétköznapi szentmisét közvetíteni 17h45-től.
  • A jövő héten kültéri gyónási lehetőséget hirdetünk: szerdán 16h30-tól lesz gyóntatás Kismaroson a templomkertben. Csütörtökön 16h00-tól Verőcén a közösségi ház teraszán lesz kültéri gyónási lehetőség. Kérjük, hogy aki teheti iratkozzon föl a mellékelt táblázatban. Hasonló szentgyónási alkalmak lesznek még a következő héten is.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Pénteken 16h30-tól a kálváriánál, kültéri keresztutat imádkozunk, ám ezen is maszkban, és egymástól kellő távolságot tartva legyünk jelen.
  • A héten pénteken és szombaton online “összrégiós ifjúsági találkozóra” hívjuk a fiatalokat. Részletek a www.mente.hu oldalon találhatók.
  • Próbáljuk továbbra is fegyelmezetten és szeretetből megtartani a korlátozásokat: így lépjünk nap, mint nap a keresztjét hordozó Krisztus nyomába. Vigyázzunk egymásra, imádkozzunk egymásért, különösen a betegekért és azokért, akik őket ápolják, róluk gondoskodnak! Imádkozzunk azért is, hogy minél hamarabb alábbhagyjon, és megszűnjék a vírus terjedése!
  • Végül még egy fontos dologban kérem a testvérek imádságát, megértését és türelmét. Miként értesülhettünk róla, Temesvári Benedek atyát a koronavírus betegségben magához szólította a Mennyei Atya. Hálával, szeretettel imádkozunk érte, azzal a biztos reménnyel, hogy egészen készen állt a Jézussal való örök találkozásra. Marton Zsolt püspök atya március 11-étől engem kért meg arra, hogy mint Kospallag és Szokolya plébániai kormányzója, folytassam a lelkipásztori szolgálatot, melyet eddig Benedek atya végzett. Szerencsére biztosan számíthatok a misézésben, papi feladatokban a márianosztrai Pálos atyákra, de ettől függetlenül sok feladatot, stratégiai átgondolást, szervezést kér tőlünk ez az új helyzet. Előre is köszönöm a testvérek imádságát, hogy tudjak személyesen elérhető, jelenlévő lelkipásztor maradni, a kevésbé papi feladatokat pedig még inkább át tudjam adni másoknak. Hiszem, hogy együtt, egymással testvéri közösséget építve a különböző egyházközségekben és immár a négy egyházközség között, tudjuk egymást segítve Isten országának megvalósulást szolgálni és mint egy nagy “család” egy nagy “hegyen épült város”, az Ő szeretetének fényét továbbadni mindenkinek.