Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések 2021. március 14.

Egyházközségi hirdetések 2021. március 14.
  • Az érvényben lévő járványügyi intézkedéseknek megfelelően egyházmegyénkben még szünetelnek a nyilvános istentiszteletek, továbbra is csak közvetítésen keresztül tudunk részt venni a szentmiséken.
  • A héten hétfőn Verőcéről a kápolnából, szerdán pedig Kismarosról fogunk hétköznapi szentmisét közvetíteni 17h45-től.
  • A jövő héten kültéri gyónási lehetőséget hirdetünk: szerdán 16h30-tól lesz gyóntatás Kismaroson a templomkertben. Csütörtökön 16h00-tól Verőcén a közösségi ház teraszán lesz kültéri gyónási lehetőség. Kérjük, hogy aki teheti iratkozzon föl a mellékelt táblázatban. Hasonló szentgyónási alkalmak lesznek még a következő héten is.
  • Csütörtökön 17h30-tól szentségimádást tartunk a kápolnában.
  • Pénteken 16h30-tól a kálváriánál, kültéri keresztutat imádkozunk, ám ezen is maszkban, és egymástól kellő távolságot tartva legyünk jelen.
  • A héten pénteken és szombaton online “összrégiós ifjúsági találkozóra” hívjuk a fiatalokat. Részletek a www.mente.hu oldalon találhatók.
  • Próbáljuk továbbra is fegyelmezetten és szeretetből megtartani a korlátozásokat: így lépjünk nap, mint nap a keresztjét hordozó Krisztus nyomába. Vigyázzunk egymásra, imádkozzunk egymásért, különösen a betegekért és azokért, akik őket ápolják, róluk gondoskodnak! Imádkozzunk azért is, hogy minél hamarabb alábbhagyjon, és megszűnjék a vírus terjedése!
  • Végül még egy fontos dologban kérem a testvérek imádságát, megértését és türelmét. Miként értesülhettünk róla, Temesvári Benedek atyát a koronavírus betegségben magához szólította a Mennyei Atya. Hálával, szeretettel imádkozunk érte, azzal a biztos reménnyel, hogy egészen készen állt a Jézussal való örök találkozásra. Marton Zsolt püspök atya március 11-étől engem kért meg arra, hogy mint Kospallag és Szokolya plébániai kormányzója, folytassam a lelkipásztori szolgálatot, melyet eddig Benedek atya végzett. Szerencsére biztosan számíthatok a misézésben, papi feladatokban a márianosztrai Pálos atyákra, de ettől függetlenül sok feladatot, stratégiai átgondolást, szervezést kér tőlünk ez az új helyzet. Előre is köszönöm a testvérek imádságát, hogy tudjak személyesen elérhető, jelenlévő lelkipásztor maradni, a kevésbé papi feladatokat pedig még inkább át tudjam adni másoknak. Hiszem, hogy együtt, egymással testvéri közösséget építve a különböző egyházközségekben és immár a négy egyházközség között, tudjuk egymást segítve Isten országának megvalósulást szolgálni és mint egy nagy “család” egy nagy “hegyen épült város”, az Ő szeretetének fényét továbbadni mindenkinek.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA