Válassza az Oldal lehetőséget

Egyházközségi hirdetések, 2020. január 19.

 • Hálásan köszönünk az egyházközségi farsang szervezésében, lebonyolításában minden segítséget!
 • A mai nappal kezdődik az ökumenikus ima-nyolcad. Községünkben hétfőn és kedden a Református templomban lesz az ökumenikus imaalkalom, ahol Fejérdy Áron atya tartja az igehirdetést. Csütörtökön a kápolnában, pénteken pedig a katolikus templomban lesz imaalkalom, Böttger Antal tiszteletes igehirdetésével. Az imaalkalmak minden este 18h00-kor kezdődnek.
 • Az ökumenikus imádság miatt a hétfői szentmise kivételesen 17h00-kor kezdődik a kápolnában.
 • Ugyancsak az ökumenikus imádság miatt a hétfői bibliakör elmarad. Újévi első alkalmunk február 3-án, hétfőn lesz.
 • Hétfő délután 16h00-től az elsőáldozásra készülő gyerekeknek tartunk plébániai hittant a közösségi házban. 15h50-re megyünk értük az iskolába.
 • Szerda este a szokásos időben lesz szentmise a kápolnában.
 • Csütörtökön az ökumenikus imaalkalom miatt a szentségimádást 16h45-17h45 között tartjuk a kápolnában.
 • Péntek délután 16h00-tól a mini-ifi közösségnek (a volt elsőáldozóknak, 9-11 éveseknek) lesz együttlét a közösségi házban.
 • Péntek este az ökumenikus imádság után szeretetvendégséget tartunk a közösségi házban. Az agapéra innivalóról, szendvicsről gondoskodunk, süteményt szeretettel elfogadunk.
 • Kéthetente vasárnap a 9h30-as szentmise előtt 8h45-től ministránsfoglalkozást tartunk. Az első alkalom jövő vasárnap, január 26-án lesz. Szeretettel hívjuk a régi és új ministránsokat.
 • Előre hirdetjük, hogy 2 február 7-16. között kerül megrendezésre a Házasság hete Dunakanyar programsorozat, amelybe idén Verőce is becsatlakozott. A programsorozat minden településen a házasok megáldásával, és gyertyafényes vacsorával zárul! A házaspároknak a sekrestyében feliratkozva lehet jelentkezni, illetve itt lehet átvenni az “ötpróba feladatokat” is! Előadások időpontjait, helyszíneit  plakáton olvashatjuk, valamint a feliratkozókat e-mailben is tájékoztatjuk!
 • Akik legalább négy rorátén részt vettek, ha még nem tették meg, kérjük, iratkozzanak fel a sekrestyében, vagy jelentkezzenek Áron atyánál.

Aktuális információk

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai

Verőce kapolikus plébánia

Elkezdődtek a plébánia épületének felújítási munkálatai, melyben új tetőt és födémet kap az épület, valamint néhány nyílászáró kicserélésével és belső felújítással az iroda helyiség és még egy helyiség használhatóvá válik. Az építkezés egyrészt a Magyar Falu Programon keresztül állami támogatással, másrészt Egyházmegyei támogatással, Önkormányzati támogatással, és nagyban egyházközségi önrész hozzátételével valósul meg. Ahhoz, hogy a pályázatnak megfelelő terveket megvalósítsuk még további anyagi erőfeszítésre van szükség: 3 millió forintot kellene összegyűjtenünk. Az adományokat a következőképpen gyűjtjük: Készítettünk egy kirakható képet a plébánia épületéről. A 300 darabos kirakós minden egyes darabja 10 000 forintot ér, így a kép kirakásával meg is volna a szükséges összeg. A kirakós darabok természetesen nem csak egy, hanem több adományból is összeadódhatnak, tehát a legkisebb adomány is számít. Minden adományozó a Szűz Mária oltárunk oltárképéről kap egy kis képet. Az adományozók nevét felírjuk és a kirakott kép hátoldalán szeretnénk majd feltüntetni.

Mindemellett lehetőség van újra Bárth Dániel, Verőce reformkori életéről szóló könyvének a megvételére is 1000,- Ft-os áron, amellyel szintén az építkezést támogatjuk.

Kapcsolat

Tel: +36 30 894 0110
e-mail: plebaniaveroce@gmail.com

Irodai ügyek intézése:
előzetes telefonos, vagy e-mailes egyeztetés alapján.

Plébánia támogatási számlaszám

Verőce Szent András Plébánia:
11742094-20163154-00000000

PÜSPÖKI KÖRLEVÉL ANYAGI TÁMOGATÁS ÜGYÉBEN (2020. MÁRCIUS 24.)

Marton Zsolt püspök

Pályázatok

“A közösség érték” c. EGYH-15 kódszámú felhívás keretében benyújtott pályázatunkat,  az EMMI támogatásával valósítottuk meg.

Események naptára

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Ajánlott linkek

katolikus.hu

Magyar Kurír

Evangelium 365 honlap és szolgáltatások

Szentiras.hu

Károli biblia

Mária rádió internetes adás

Magyar Katolikus Rádió

Szent István Rádió Internetes adás

Vatican News

KÁRPÁT-MEDENCEI KATOLIKUS CSALÁDHÍREK

MAGYAR LITURGIKUS ÉS EGYHÁZZENEI INTÉZET

MAGYARORSZÁG KATOLIKUS HETILAPJA